Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Montage
Jennifer Lawrence med sin Oscar.
2 av 6
Jennifer Lawrence med sin Oscar. - Foto: John Shearer / AP / SCANPIX
På måndagen kom beskedet att Ikeas köttbullar bestått av hästkött.
3 av 6
På måndagen kom beskedet att Ikeas köttbullar bestått av hästkött. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Pirate Bay lever vidare.
4 av 6
Pirate Bay lever vidare. - Foto: SCANPIX
Försäkringskassan ville veta när en patient skulle dö.
5 av 6
Försäkringskassan ville veta när en patient skulle dö.
Id-kontrollerna i t-banan, under projektet "Reva" har anmälts och kritiserats.
6 av 6
Id-kontrollerna i t-banan, under projektet "Reva" har anmälts och kritiserats. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 9: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 9:

INNE

1. Hästkött

Precis när man trodde att det värsta var över och man skulle slippa nyheterna slog köttbullebomben ner. Ja, häst finns i allt 2013. Och hästar kommer fortsättningsvis vara djuret på allas läppar. Även bokstavligt talat.

2. Snowboardförbundet

Äntligen ett idrottsförbund som kan se det faktum att dess utövare också är förebilder. Det skulle behövas på flera håll i Idrottssverige.

3. Jennifer Lawrence

Oscarsvinnaren ramlade på väg upp till segertalet men charmade alla. Och succén lär bara fortsätta. Att hon setts röka (vad som ser ut att vara) en joint lär nog bara göra henne ännu mer populär i USA, i dessa dagar av "legalize it"-kampanjer. Bara en sån sak som att hennes använda sport-behå kan säljas för ett fyrsiffrigt belopp.

4. Pirate Bay

Hotbrev kommer och hotbrev går - Pirate Bay består. Det visade sig i veckan när Piratpartiet helt enkelt överlät till systerpartier att tillhandahålla internetaccess till torrentsajten. Säga vad man vill om fildelning, men TPB blir nog kvar ett tag till.

5. Rysshånet

"Ryssen kommer"-retoriken har känts uråldrig ända sedan muren föll. Därför är det väldigt roligt att även ryssar själva kan skoja med svenskarnas skräck för björnen i öster. Abba-hånet av "Yesterday Live" var mycket underhållande.

UTE

1. Försäkringskassan

"När kommer du dö?". Det är helt otroligt hur Försäkringskassan kunnat be om intyg på när den cancersjuke patienten skulle dö. Och det verkar tyvärr inte som att det varit en engångshändelse. Är det myndigheten eller politiken det är fel på? Eller både och? Oavsett - något står verkligen inte rätt till.

2. Reva

Polisen jagar alltså papperslösa i tunnelbanan och misstänkliggör alla andra med "utländskt utseende" på kuppen. Den senaste veckan har debatten eskalerat, anmälningar har kommit och det börjar bubbla inom poliskåren. Snart kanske projektet kan vara ute på riktigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!