Fredag 18 Jun
Stockholm

April, april – här är årets bästa blåsningar

Några av dagens blåsningar.
1 av 7
Några av dagens blåsningar. Foto: FAKSIMIL
Poliser Södermalm hävdar att polisen ska patrullera i luftballong.
2 av 7
Poliser Södermalm hävdar att polisen ska patrullera i luftballong. Foto: FAKSIMIL
Sydsvenska Dagbladet menar att platser i Malmö byter namn.
3 av 7
Sydsvenska Dagbladet menar att platser i Malmö byter namn. Foto: FAKSIMIL
Nerikes Allehanda skriver att Örebro vill hylla Conny Strömberg med bronsstaty.
4 av 7
Nerikes Allehanda skriver att Örebro vill hylla Conny Strömberg med bronsstaty. Foto: FAKSIMIL
Och i Örebro ska spårvagnarna bli bättre med hjälp av slemmiga mördarsniglar.
5 av 7
Och i Örebro ska spårvagnarna bli bättre med hjälp av slemmiga mördarsniglar. Foto: FAKSIMIL
Vad tror du om Google Lukt?
6 av 7
Vad tror du om Google Lukt?. Foto: FAKSIMIL
Hundar som dna-testas.
7 av 7
Hundar som dna-testas. Foto: FAKSIMIL

I dag försöker tidningar och företag världen över hitta på snillrika 1 april-skämt. Nyheter24 har listat de bästa blåsningarna. Blev du lurad?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
1 april

Varför man skämtar den 1 april är inte helt klart. Man tror att april-skämten kom till Sverige i mitten av 1600-talet. Då gick skämten ut på att lura andra att utföra dumma ärenden. På Nordiska Museets hemsida samt på Världens Historia kan du läsa mer om den 1 april och dess historia.

Den 1 april skämtas det över stora delar av världen. I Sverige är det vanligt att tidningar då hittar på uppseendeväckande och otroliga nyheter. 

Som till exempel år 1950 när Göteborgs-Posten meddelade att Öland lossnat från havsbotten och börjat flyta in mot den svenska kusten.

Här är en lista på dagens bästa blåsningar:

Göteborgs-Posten
Stadens kritiserade spårvagnar kommer i framtiden att sväva fram båda ljudlöst och smidigt – med hjälp av mördarsniglar. Sniglarna kommer att läggas på spåren som glidmedel.
 Det är enkelt att smörja in rälerna i kurvorna med snigelmassa och massan blir kvar väldigt länge, även när det regnar, säger Bertil Bergdahl, chef för SG Banteknik som sköter spårvägsspåren i Göteborg åt trafikkontoret, till Tidningen.
Hur man ska få tag på sniglarna? Göteborgarna får lämna in sniglar varje vecka.

Polisen Södermalm:

Twitter
prl prl – dn dmm sll. Det låter inte så bra, nej. Men det är så ditt Twitterflöde kommer att se ut inom kort. Bara de som betalar 5 dollar för "Twitter Premium" kommer att få använda vokaler. Vill man använda Twitter gratis kommer det att se ut s hr.

Västerbottens-Kuriren
Umeå kommun har fått nog av hundbajs på gatorna. Nu ska alla hundar i Umeå dna-testas för att få hundägarna att plocka upp bajset. Den som inte plockar upp bajset kommer att spåras med hjälp av dna och riskerar då böter.
– Det är dock enbart från hundar som stadigvarande vistas inom de stadsplanerade områdena som proverna ska tas, säger kommunveterinären Sune Dalfly, till tidningen.

McDonald's
Saltgurka eller inte? Det har varit den stora frågan för McDonald's gäster i flera år. Men nu menar restaurangkedjan att man tagit ett beslut. "Nej, nu ryker gurkan", låter McDonald's meddela.

Helsingborgs Dagblad
I Helsingborg har lasagne hittats i hästfoder. "Hästarna har börjat bete sig konstigt, de har börjat tugga på varandra". Se webbteveinslaget här.

Polisen Blekinge
En unik IP-hund nytt effektivt vapen mot bedrägerier på internet. Hunden E-type har under flera år tränats i att spåra IP-adresser – och nu är hunden redo att arbeta för polisen.

– Vi är mycket tacksamma för detta tillskott. E-type har visat sig vara en stor tillgång för oss i våra ärenden, och kan spela en avgörande roll framöver i många av våra utredningar, säger Billy Ingemarsson, chef för Miljö/IT/Bedrägeri.

Sydsvenska Dagbladet
Inför Eurovision Song Contest i Malmö tar staden till namnbyten för att höja intresset för tävlingen. Caroli City blir Carola City, Lorensborg blir Loreensborg, Herrgården blir Herreysgården, Baltiska Hallen blir Abbaltiska Hallen och Elinelund blir Perrellinelund.
– 
Malmöborna gillar Eurovision och den kärleken är evig, säger Ingela Forsman (S), ordförande i tekniska nämnden till tidningen.

Nerikes Allehanda
Örebro hyllar Conny Strömberg med bronsstaty. Efter avancemanget till elitserien vill både klubben och staden resa en staty av Strömberg utanför ishallen. Statyn beräknas kosta runt en miljon kronor och ska bekostas av klubben, kommunen och en okänd herre. Örebro Hockey räknar med att man kanske får dra ned något på juniorsidan.
– De som är lite sämre får spela på parkeringen. Att det blir asfalt istället för is är väl inte hela världen för dem. Huvudsaken är att grabbarna har roligt, säger Ralf Trickbetrüger till tidningen.

Polisen i Kronobergs län
"Polismyndigheten i Kronobergs län har fått klartecken att förverka beslagtagen alkohol genom att auktionera ut den. Öl, vin och sprit från ett antal "alkoholbuskar" (langare) kommer att läggas ut för budgivning på polisen i Växjö/Alvestas Facebooksida under veckan. Pengarna kommer att användas till att köpa in flera hastighetskameror, övertid för ökad bilbälteskontroll samt 2 nya fylleceller.

"Vi hoppas att vi kan sälja mycket alkohol så säkerheten på gator och torg kan ökas", säger ett anonymt befäl på polisen i Kronobergs län."

Google
Sökjätten lanserar i dag nya Google Lukt. Om du någon gång undrar vad det är som luktar kan du plocka fram din smartphone och söka efter lukten. 
Google har svaret. Företagets bilar har åkt runt i världen och inhämtat miljoner mil av atmosfär. Arombanken sägs innehålla 15 meg-aROM. 

Youtube
Youtube lägger ned. Allt har endast varit en tävling – och nu återstår bara att utse en vinnare som tar hem titeln "Det bästa videoklippet i världen". 30 000 medarbetare ska nu arbeta fram till 
2023 då vinnaren kommer att utses.

Kommentera
Kopiera länk
Dela