Vem är ute? Vem är inne?
1 av 8
Vem är ute? Vem är inne?
Maria Ferm (MP).
2 av 8
Maria Ferm (MP). - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Emil Källström (C) är Sveriges sexigaste politiker.
3 av 8
Emil Källström (C) är Sveriges sexigaste politiker. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Statsministern hyllades för sitt tal - och sin dans.
4 av 8
Statsministern hyllades för sitt tal - och sin dans. - Foto: Scanpix
Hypnos ska hjälpa Johnny Wahlqvist att slå nytt världsrekord i bänkpress.
5 av 8
Hypnos ska hjälpa Johnny Wahlqvist att slå nytt världsrekord i bänkpress. - Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån
Försök till bojkott mot Max.
6 av 8
Försök till bojkott mot Max.
Daniel Majstorovic säger att han vill stanna i AIK nu.
7 av 8
Daniel Majstorovic säger att han vill stanna i AIK nu. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Roskilde levererar.
8 av 8
Roskilde levererar.

Veckans inne- och utelista

VECKA 27: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 27:

INNE

1. Att dansa som Reinfeldt

Det är sommar, det är i alla fall stundtals sol och det är läge att släppa loss lite. Och varför inte ta inspiration från landets statsminister? Reinfeldts dans blev en viral succé och hyllades av Tony Irving. Det är lätt att förstå varför.

2 Bajsdonator-Tomas

Nej, det är inte en glamourös titel. Det är överhuvudtaget väldigt lite som är glamouröst med att bajsa i en kopp. Men det hjälper verkligen andra människor. Det kan till och med rädda liv. All respekt till Tomas och de andra alltså.

3. Johnny Wahlqvist

Om tyngdlyftar-Johnny verkligen kan hamna i "samma klass som Frank Andersson, Ricky Bruch och Ingemar Johansson" låter vi vara osagt. Men bara det faktum att han tänker slå nytt världsrekord med hjälp av hypnos räcker för att vi ska gilla honom skarpt. 

4. Maria Ferm och Emil Källström

Maria Ferm och Emil Källström har kanske inte så mycket gemensamt förutom att de båda är politiker. Och ja, det lilla faktumet att de blivit utsedda till Sveriges sexigaste politiker av Nyheter24 då. Det är inne!

5. Roskilde

Massvis med svenskar åker söderut till Skandinaviens största festival den här veckan. Visst är det tråkigt att inte vara på plats men det näst bästa, efter att rulla runt i gyttjan på plats, är självklart att följa det hela på Festival24.

UTE

1. Att bojkotta Max

Hamburgerkedjan Max startade kampanjen "Utan mångfald - ingen tillväxt" och meddelade att man hade som mål att anställa 50 utlandsfödda chefer innan 2018. Hedervärt, men de retade uppenbarligen upp en del människor. Argast blev Stefan Falktorp, ordförande för Sverigedemokraterna i Partille, som föreslog en bojkott på Facebook. Låt oss gissa på att det kommer att gå "sådär" med den bojkotten.

2. Daniel Majstorovic 

Daniel Majstorovic är 36 år gammal, lyfter en hög lön och har gjort 50 landskamper. Trots all den rutinen så valde han att arbetsvägra efter att han bänkats till matchen mot Öster i veckan, vilket förståeligt nog retade upp supportrarna rejält. Att han i efterhand både bett om ursäkt till lagkamraterna och tränat med laget igen lär väl inte rädda honom från supportrarnas ilska i framtiden heller? 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.