Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 13/09/2013, 15:37 -
Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7

Vilka är inne? Vilka är ute?

På den här bron blev pappan och sonen attackerade.
2 av 7

På den här bron blev pappan och sonen attackerade.

Drago Prvulovic/Scanpix

Lisa Rydje anmälde efter att hon hört Näääk och Nimos låt.
3 av 7

Lisa Rydje anmälde efter att hon hört Näääk och Nimos låt.

Privat

Här är mammans brev.
4 av 7

Här är mammans brev.

Facebook

Miley Cyrus.
5 av 7

Miley Cyrus.

Stella Pictures

Nyheter24s Emma Malmlöf tog en rundtur i den nya mobilens funktioner.
6 av 7

Nyheter24s Emma Malmlöf tog en rundtur i den nya mobilens funktioner.

Nicole och Chloé.
7 av 7

Nicole och Chloé.

Emma Malmlöf

VECKA 37: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 36:

INNE

1. Nicole och Chloés podcast

De är långt ifrån ensamma om att ha en podcast men vad gör det. Det blev succé direkt för Modettebloggarna Nicole och Chloés podcast. I måndags hade premiäravsnittet haft hela 37 000 lysningar. Succé, så klart. (Succé).

2. Polisnotorna slopas

Det krävdes en lagförändring för att de så kallade polisnotorna inom idrotten skulle hamna på veckans innelista. I veckan bestämdes det att polisnotor slopas helt och hållet med start efter nyår. I stället ska polisernas närvaro och insatser finansieras via skattsedeln. Ett bra och demokratiskt beslut. "Regeringen har äntligen lyssnat på fakta i stället för tyckande", menar statsvetaren Filip Lundberg i en debattartikel på Nyheter24.

3. iPhone-lansering

Apple slog som vanligt på stort när man avtäckte sina två senaste skapelser i tisdags: iPhone 5S och iPhone 5C. Nyheter24:s Emma Malmlöf flög ner till Berlin och var på plats för att testköra de nya telefonerna

4. Miley Cyrus

Hon slickar på en slägga. Hon är naken. Hon bestiger och gungar på en stor rivningskula. Ja, Miley Cyrus nya musikvideo innehåller det mesta och har – givetvis – skapat nya rubriker. Den nya Miley Cyrus tar alltmer form och hon är allt som oftast svår att hålla utanför innelistan. Miley är väldigt inne, helt enkelt.

5. Rörande svar på sonens avslöjande

Zach Gibson bestämde sig för att komma ut som bisexuell och berättade därför om sin sexualitet på Facebook. Responsen var god men Zach var alltjämt orolig för vad hans mamma skulle säga. Men han behövde inte vara orolig så värst länge. Mamman svarade genom att lämna ett rörande brev på sonens rum. Och nu har hela historien blivit en nyhet världen över.

UTE

1. Kvinnohat

Nyheter24 har tidigare uppmärksammat att Näääk & Nimo anmälts för hatbrott på grund av låten "Vare värt d!" Anmälaren, Lisa Rydje, har sedan dess utsatts för nät- och kvinnohat. Hon har dessutom fått en egen tråd på forumet/avloppet Flashback där någon bland annat beskriver Lisa med orden "söndercurlade kärringjävlar som borde omyndigförklaras". Något som hon skriver mer om i en debattartikel på Nyheter24.

2. Misshandeln i Malmö

Veckans i särklass mest omtalade händelse var om pappan i Malmö som blev misshandlad under en promenad med sin 18 månader gamla son. En man ur gänget sparkade bort sonens leksak och slängde ner honom på marken. Därefter skrek mannen saker om deras hudfärg och hotade att döda pojken. Man ska även ha försökt att kasta ned pappan för en bro. Samhället – det räcker nu.