Torsdag 27 Jan
Stockholm

"Vad äcklig du är som håller på och är arg hela tiden"

Sanna Rayman och Simon Svensson.
Sanna Rayman och Simon Svensson. Foto:

"Veckans viktigaste intervju". Den här gången har programledaren Simon Svensson tagit sig an Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman – som kommer ut som feminist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Hon är ledarskribent på en "obunden moderat" ledarsida – men vägrar bli kallad moderat. I "Veckans viktigaste intervju" har Simon Svensson pratat med Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Där får hon bland annat frågan – tröttnar hon aldrig på sig själv?

– Jo…men ofta kan man vara trött på sig själv och samtidigt bli uppretad. Jag kan känna ”vad äcklig du är som håller på och är arg hela tiden” men ändå är jag det. Det är en läggningsfråga. Antingen är du ledarskribent eller inte, säger hon i podden.

Kommer ut som feminist

Hon passar också på att såga journalistkåren när hon får frågan om vem som är Sveriges sämsta journalist.

– Det är också en rolig tramsgrej som journalister gillar att vinkla på "Vem är sämst?" Det är klart att nån alltid är sämst, det intressanta är ju att vi inte ska vara dåliga allihop, säger Rayman.

Sist men inte minst så kommer hon ut som feminist.

Lyssna på podden här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervjus hemsida.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

Kommentera
Kopiera länk
Dela