Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du skriva ut ditt foster med 3D-skrivare

Man kan få sin 3d-bebis i en fin liten låda.
1 av 5

Man kan få sin 3d-bebis i en fin liten låda.

2 av 5

Du kan få din bebis med rätt hudfärg
3 av 5

Du kan få din bebis med rätt hudfärg

© 3D Babies

Modellerna kan beställas i tre olika storlekar.
4 av 5

Modellerna kan beställas i tre olika storlekar.

© 3D Babies

Efter ultraljud görs en 3d-modell av fostret.
5 av 5

Efter ultraljud görs en 3d-modell av fostret.

© 3D Babies

Nyheter | 20/01/2014 15:09

Är du gravid och vill se hur ditt barn ser ut där det ligger i livmodern? Då behöver du inte vänta längre. Ett företag i USA erbjuder nu sina kunder att skriva ut foster i naturlig storlek i en 3D-printer.

3D Babies heter företaget och de gör ett ultraljudstest och skriver sedan ut en plastmodell på fostret i en 3D-printer. Modellen skrivs ut med korrekt utseende, kroppsställning och hudfärg. Kunden kan dessutom välja om könet ska framgå på modellen eller inte. 

"Din graviditet är en engångshändelse i livet. Glöm aldrig känslan med din egen 3D-bebis", skriver företaget.

"Det här är ett fantastiskt tillfälle att dela upphetsningen över den kommande bebisen med familj och vänner. Er 3D-bebis kommer att bli ett fint minne över graviditeten", skriver företaget. "Vårt mål är att glädja familjer när de minns första gången de träffade sin nya familjemedlem".

Kommer i olika storlekar

Kunderna kan beställa sin bebis-modell i tre olika storlekar, naturlig storlek (cirka 20 centimeter lång), halv storlek (cirka 10 centimeter) och ministorlek (cirka 5 centimeter). Måtten är beräknade på ett foster i vecka 23-24. En modell på bebisen i mini-storleken kostar cirka 1 400 kronor och en modell i naturlig storlek kostar cirka 4 000 kronor, skriver Daily Mail.

Företaget erbjuder även kändisars barn som modeller – även om det just nu bara är Kim Kardashians och Kanye Wests dotter North West som finns i sortimentet.

Huruvida det blir succé eller inte är ännu oklart.

Se bilder på modellerna i bildspelet ovan.