Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 lanserar debattsida

- 18/02/2014, 13:53 -
Nytt på Nyheter24.
1 av 3

Nytt på Nyheter24.

Totte Löfström.
2 av 3

Totte Löfström.

Löfström Retorik

Henrik Eriksson, chefredaktör.
3 av 3

Henrik Eriksson, chefredaktör.

Nyheter24

Nyheter24 lanserar en ny debattsida. Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och nye debattchefen Totte Löfström förklarar varför.

STOCKHOLM. Nu lanserar Nyheter24 en egen debattsida, anpassad för den snabba nyhetsförmedlingen i dagens virala samhälle.

– Precis som Nyheter24 strävar efter att vara den snabbaste, mest virala nyhetsförmedlaren, kommer Nyheter24 Debatt sträva efter att vara den snabbaste debattsidan. Detta innebär att vi alltid premierar snabbhet, även om vi för den sakens skulle aldrig kommer att tumma på kvalitet, säger nye debattchefen Totte Löfström och fortsätter:

– Målet är att kunna publicera en debattartikel om en intressant nyhet inom några timmar efter att nyheten blev känd. För debattartikelförfattarna är detta en stor fördel, då de snabbt kan få svar på om deras artikel kommer att läggas upp, samt kan vara säkra på att ämnet de skrivit om fortfarande är hett och intressant när deras artikel blir publicerad.

Totte har tidigare jobbat som retorikkonsult inom egna företaget Löfström Retorik där han bland annat har utbildat politiker och opinionsbildare i konsten att uttrycka sig och tar därmed med sig en en stor erfarenhet in till debattsidan.

"Starka åsikter är något som engagerar"

Något som kommer att vara till stor nytta när Nyheter24 nu försöker modernisera debatten på nätet.

– De debattsidor som finns i dag är inte så snabba, digitala och sociala som man kan önska. Den luckan på marknaden ska vi fylla och äga genom att bjuda in läsarna. Vi vet att starka åsikter är något som engagerar våra besökare och skapar bra diskussioner på sajten. I dag kan läsarna bland annat delta i omröstningar, kommentera och skicka in sina egna debattartiklar, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

På vilket sätt kommer det att påverka debatten?

– Jag tror att Nyheter24 Debatt kommer att ta debattsidan in i 2000-talet. Debattsidor har sett ungefär likadana ut sedan tryckpressen uppfanns, och det är därför hög tid att låta dem utvecklas och dra nytta av alla framsteg tekniken har gjort de senaste 200 åren. Vilka konkreta debattämnen vi berör återstår dock att se. Det beror helt på vilka små och stora samhällsdebatter som engagerar människor, säger Totte Löfström.