Nytt på Nyheter24.
1 av 3
Nytt på Nyheter24.
Totte Löfström.
2 av 3
Totte Löfström. - Foto: Löfström Retorik
Henrik Eriksson, chefredaktör.
3 av 3
Henrik Eriksson, chefredaktör. - Foto: Nyheter24

Nyheter24 lanserar debattsida

Nyheter24 lanserar en ny debattsida. Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och nye debattchefen Totte Löfström förklarar varför.


Bidra till debatten

Är du intresserad av att skicka in en debattartikel till oss?

Här hittar du riktlinjer för hur du bör skriva och vad du bör skicka med.

STOCKHOLM. Nu lanserar Nyheter24 en egen debattsida, anpassad för den snabba nyhetsförmedlingen i dagens virala samhälle.

– Precis som Nyheter24 strävar efter att vara den snabbaste, mest virala nyhetsförmedlaren, kommer Nyheter24 Debatt sträva efter att vara den snabbaste debattsidan. Detta innebär att vi alltid premierar snabbhet, även om vi för den sakens skulle aldrig kommer att tumma på kvalitet, säger nye debattchefen Totte Löfström och fortsätter:

– Målet är att kunna publicera en debattartikel om en intressant nyhet inom några timmar efter att nyheten blev känd. För debattartikelförfattarna är detta en stor fördel, då de snabbt kan få svar på om deras artikel kommer att läggas upp, samt kan vara säkra på att ämnet de skrivit om fortfarande är hett och intressant när deras artikel blir publicerad.

Totte har tidigare jobbat som retorikkonsult inom egna företaget Löfström Retorik där han bland annat har utbildat politiker och opinionsbildare i konsten att uttrycka sig och tar därmed med sig en en stor erfarenhet in till debattsidan.

"Starka åsikter är något som engagerar"

Något som kommer att vara till stor nytta när Nyheter24 nu försöker modernisera debatten på nätet.

– De debattsidor som finns i dag är inte så snabba, digitala och sociala som man kan önska. Den luckan på marknaden ska vi fylla och äga genom att bjuda in läsarna. Vi vet att starka åsikter är något som engagerar våra besökare och skapar bra diskussioner på sajten. I dag kan läsarna bland annat delta i omröstningar, kommentera och skicka in sina egna debattartiklar, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

På vilket sätt kommer det att påverka debatten?

– Jag tror att Nyheter24 Debatt kommer att ta debattsidan in i 2000-talet. Debattsidor har sett ungefär likadana ut sedan tryckpressen uppfanns, och det är därför hög tid att låta dem utvecklas och dra nytta av alla framsteg tekniken har gjort de senaste 200 åren. Vilka konkreta debattämnen vi berör återstår dock att se. Det beror helt på vilka små och stora samhällsdebatter som engagerar människor, säger Totte Löfström.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.