Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svenske Assange", Tomas Ros och prinsesspolitiker – här är veckans facepalm

Vad har fått oss att skämmas?
1 av 4

Vad har fått oss att skämmas?

Montage

"Svenske Julian Assange".
2 av 4

"Svenske Julian Assange".

Faksimil nydailynews.com

Tomas Ros avslöjande tweet.
3 av 4

Tomas Ros avslöjande tweet.

Faksimil Twitter

"Politikens prinsessor".
4 av 4

"Politikens prinsessor".

Faksimil Svensk Damtidning

Nyheter | 14/03/2014 15:50

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 11:

3. Var kommer han ifrån egentligen?

Julian Assange är australiensare och sitter just nu inlåst på Ecuadors ambassad. Men han är fortfarande misstänkt för sexbrott som ska ha begåtts i Sverige.

Den amerikanska tabloiden New York Daily News verkar ha blandat ihop detta lite:

Om Assange vore svensk hade det dock kanske varit lättare för svenska åklagare att förhöra honom.

2. Lösenordsbyte på gång?

Någon stackars pressansvarig i Leksand hade skrivit "Linslus" i stället för Linus om Tomas Ros kollega. Det måste givetvis Aftonbladets hockeyprofil lägga ut på sitt Twitterkonto, som följs av 10 600 hockeyfans i hela landet.

Tur då att Ros även tog med lösenordet till SHL:s wifi och koden till Leksands pressrum i bilden – som fortfarande ligger kvar.

Får vi gissa på att SHL bytt ut wifi-lösenordet nu?

1. Prinsessklänningar

Att Svensk Damtidning ens finns 2014 med tanke på innehållet går att diskutera. Men det är kanske en svårare fråga att ta tag i just nu.

Däremot har det blivit rabalder av att tidskriften porträtterat Centerpartiets Annie Lööf i prinsessklänning. 

Givetvis är det inte hennes fel (som vissa otroligt nog hävdat) att tidskriften hon intervjuas i väljer att porträttera henne på bästa 50-talsstil – felet ligger i att Svensk Damtidning ens gör det.

"Politikens prinsessor" – kom igen?

Tidigare var det bland annat Kristdemokraternas Maria Larsson som porträtterades på samma sätt.

Så här svarade chefredaktör Karin Lenmor på kritiken:

– Det är så här vi jobbar på Svensk Damtidning, säger hon. Det är bara några nummer sedan vi hade jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) liggande på en pick-nickfilt gullande med sin bebis. Vill man skärskåda centerns politik så får man läsa Fokus eller DN. Vi ger människan, säger hon till Resumé.

Det är svårt att tro att Larsson, Lööf, Rossana Dinamarca (V), Carin Jämtin (S), Maria Arnholm (FP), Beatrice Ask (M) och Åsa Romson (MP) alla är stylade prinsessor till vardags. Om man nu vill ge läsaren människan.