Lördag 22 Jan
Stockholm

"Bjöd flickorna på mat" – svensk cyberhallick gripen i Filippinerna

En svensk man har gripits på den filippinska ön Cebu. Polisen misstänker att han lockat med sig hemlösa barn till sin bostad och tvingat dem till sexuella handlingar framför webbkameror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Potenshöjande medel och webkameror

I mannens bostad beslagtogs två bärbara datorer, två externa hårddiskar, USB-minnen, web-kameror, minneskort, en mobiltelefon samt stora mängder av ett potenshöjande kinesiskt läkemedel.

FILIPPINERNA. Lokala medier rapporterar att polis spanat på en svensk man i en månads tid, efter tips från grannar om att minderåriga barn ofta befann sig i hans lägenhet. 

"Hemlösa barn"

När polisen gjorde en razzia i mannens hem upptäckte man två flickor, 14 och 15 år gamla. Polisen misstänker att mannen, som är i 60-årsåldern, lockat med sig hemlösa barn till sin bostad och sedan tvingat dem till sexuella handlingar framför webbkameror.

– Jag kan bekräfta att en svensk medborgare, en man i 60-årsåldern hemmahörande i norra Sverige, har gripits i Filippinerna, säger Maria Parent UD:s pressjour, till Aftonbladet. 

"Trafficking och barnprostitution"

"Det finns starka indikationer på att NN har haft underåriga flickor boende hos sig och utnyttjat dem sexuellt samt tvingat dem till prostitution och barn-trafficking", står det i häktningsframställan.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han bjöd de två flickorna på mat, uppger Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela