"Bjöd flickorna på mat" – svensk cyberhallick gripen i Filippinerna

En svensk man har gripits på den filippinska ön Cebu. Polisen misstänker att han lockat med sig hemlösa barn till sin bostad och tvingat dem till sexuella handlingar framför webbkameror.


Potenshöjande medel och webkameror

I mannens bostad beslagtogs två bärbara datorer, två externa hårddiskar, USB-minnen, web-kameror, minneskort, en mobiltelefon samt stora mängder av ett potenshöjande kinesiskt läkemedel.

FILIPPINERNA. Lokala medier rapporterar att polis spanat på en svensk man i en månads tid, efter tips från grannar om att minderåriga barn ofta befann sig i hans lägenhet. 

"Hemlösa barn"

När polisen gjorde en razzia i mannens hem upptäckte man två flickor, 14 och 15 år gamla. Polisen misstänker att mannen, som är i 60-årsåldern, lockat med sig hemlösa barn till sin bostad och sedan tvingat dem till sexuella handlingar framför webbkameror.

– Jag kan bekräfta att en svensk medborgare, en man i 60-årsåldern hemmahörande i norra Sverige, har gripits i Filippinerna, säger Maria Parent på UD:s pressjour, till Aftonbladet. 

"Trafficking och barnprostitution"

"Det finns starka indikationer på att NN har haft underåriga flickor boende hos sig och utnyttjat dem sexuellt samt tvingat dem till prostitution och barn-trafficking", står det i häktningsframställan.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han bjöd de två flickorna på mat, uppger Aftonbladet

UD
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.

Ekholm: Vi ser en svår marknad

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Vi ser en svår marknad. Vi har motvind helt enkelt, säger vd Börje Ekholm.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

1 timme sedan
Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

1 timme sedan
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.