Det går mindre bra för SJ.
1 av 2
Det går mindre bra för SJ. - Foto: Faksimil SVT Text
Rubriken?
2 av 2
Rubriken? - Foto: Faksimil Dagens Nyheter

SD:s tiggarlänk, SJ och tysk gasmetod – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 23:


3. SD-ordföranden: "Massor av klipp överallt"

På torsdagen skrev Nyheter24 flera artiklar om att ett falsk Facebook-konto spred en video på en kvinnlig tiggare som påstods gå till oprovocerad attack mot oskyldig man. En video som delades av 4 000 Facebook-användare innan kontot till sist plockades bort, av den påhittade användaren.

Men det var inte bara Facebook-användare som spred klippet. Även SD:s lokalförening i Sigtuna kopierade texten till inlägget rakt av och publicerade på sin hemsida med länk till videon. När Nyheter24 ringde upp ordföranden Sören Sundh och frågade varför blev svaret: 

– Det är så i dag alltså att det är massor med klipp överallt, det är på alla möjliga ställen och det är ingen som har frågat om det förut.

Det visade sig senare att kvinnan som "gick till attack" hade blivit trakasserad av mannen som filmade vid upprepade tillfällen. Hur var det med det där som kallas källkritik?

2. "Nu har SJ börjat köra vilse också".

Det har inte varit särskilt bra veckor för svenska tåg. Först det gigantiska elfelet mellan Arlanda och Märsta som gjorde kaos med i princip all trafik norr om Stockholm och sedan tågstrejken i södra Sverige. 

Men det tar inte stopp där – när tågen väl började köra igen så körde de vilse. 

Kämpa SJ.

1. "Tyskland öppnar för gasmetoden"

Rubriken, DN, rubriken.

/
/
SJ
/
/
/
/
DN
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.