Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annika Eclunds (KD) hemsida hackad – ersatt av porrsida

Den som försökte nå Annika Eclunds (KD) hemsida via mobilen under onsdagskvällen omdirigerades fortfarande till en porrsida.

Den som försökte nå Annika Eclunds (KD) hemsida via mobilen under onsdagskvällen omdirigerades fortfarande till en porrsida.

Faksimil skärmdump annikaeclund.se/riksdagen.se

Nyheter | 27/08/2014 23:32

Annika Eclunds (KD) hemsida har blivit hackad för andra gången inom loppet av två, tre veckor.

– Ja, jag är medveten om det. Allt det här är fruktansvärt. Jag upptäckte det i morse och har meddelat personen som sköter min hemsida, säger Annika Eclund när Nyheter24 når henne på telefon under onsdagskvällen.

Det var redan vid niotiden på onsdagsmorgonen som riksdagsledamoten och Kristdemokraternas skolpolitiska talesperson gick in på hennes hemsida i mobilen och gjorde den chockerande upptäckten. I stället för den vanliga startsidan var en porrsida, fylld med grovt pornografiskt material

Men det är endast i mobiltelefoner, både iPhone och Android, som man omdirigeras till någon av flera porrsidor. Går man in via en dator möts man av hemsidan som den vanligtvis ser ut.

Inte första gången

Annica Eclund berättar även att det inte är första gången det händer.

 Det har skett en gång förut för kanske två, tre veckor sedan. Jag vet inte vad det är om och jag vet inte vem det är som ligger bakom det, säger hon.

Hon har dock sina aningar:

– Jag är HBT-talesperson i mitt parti och är därför särskilt ansatt i de frågorna. Det finns personer som anser att jag är världens oärligaste och världens ragata bara för att jag är KD och pratar i HBT-frågor.

– Men om du kollar vilka som skriver till mig på Twitter så kanske du kan lista ut några namn.

Vad tänker du kring detta?

– Det är fruktansvärt. Att de gör så här, klistrar på äckliga saker på våra valaffischer och mycket mer. Det här handlar om ett hot mot demokratin och yttrandefriheten. Jag märker att det har skett en förändring, det har blivit ett allt hårdare klimat på nätet. Så fort man skriver något om invandrarfrågor, integration och HBT-frågor så blir man hårt ansatt, säger Eclund och fortsätter:

– Det är rent obehagligt och det kan inte få vara så här.

Kommer du att gå vidare med det här och göra en anmälan?

– Jag har inte hunnit tänka på det. Jag har varit i Stockholm och haft fyllt upp med jobb hela dagen. Först och främst ska jag prata med han som sköter min hemsida och försöka härröra var det här kommer ifrån, sen får vi se hur jag tar det vidare.