Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skidsajt delade sexistisk reklam – då reagerade han

- 18/10/2014, 13:56 -
Statusen som gjort succé.
1 av 2

Statusen som gjort succé.

Julius Aspman.
2 av 2

Julius Aspman.

Skidsajten Skiinfo AS har delat sexistisk reklam på sin Facebooksida. Det fick Julius Aspman, 23, att rasa i ett inlägg som nu hyllats av många.

Skidsajten Skiinfo AS verkar inte ha fattat att året faktiskt är 2014. Sajten har delat en kalender med "Vackra kvinnliga skidlärare", och alltså inte i ett kritiskt syfte.

Rasade över delningen

Julius Aspman, 23, rasade när han såg sajtens senaste delning på deras Facebookssida. Han skrev snabbt en status om hur upprörd han var varpå hyllningarna vällde in. Hyllningar som han egentligen inte vill ha.

– Sådana hyllningar borde inte behöva finnas, jag vill ha ett samhälle där en kvinnas röst är lika mycket värld som en mans röst, säger han till Nyheter24, och fortsätter:

– Hade en tjej skrivit samma sak hade folk inte hyllat henne på samma sätt. De hade varit mer väntat och det är där problemet sitter.

Inte första gången

Sajten har delat liknande reklamer tidigare. För året vid den här tiden delade de "Fina damer i fjällen". Redan bemöttes de av kritik för deras romantisering av sexistiska reklamer.

"Bisarr marknadsföring"

Det är nog ingen hemlighet att det är rätt så kallt att åka skidor. Bikinitrosor och bar överkropp är knappast den klädsel som används i skidbacken.

– Jag som skidåkare vet att det är för jäkla kallt när man åker i en hastighet på 70 kilometer i timmen i 20 minusgrader, säger Julius.

Han fortsätter:

– Det är helt bisarrt att de försöker marknadsföra skidåkning på det här sättet. Det kommer göra det svårare för tjejer att känna sig välkomna att testa vår fantastiska sport.

Vill inte hyllas

Julius är noga med att poängtera att han inte vill hyllas för det här ställningstagandet.

– Blir ju rädd att jag kommer glorifieras ännu mer efter det här men det kanske måste vara så. Jag kanske kan få fler män att lyssna än om det vore en tjej som skrev (tyvärr) då jag är man.

Nyheter24 har sökt men inte lyckats nå Skiinfo AS.