Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ankan Phillip förfrös sina fötter men räddades av en vänlig själ

- 21/04/2016, 16:41 -
1 av 3

Faksimil-montage

2 av 3

Faksimil

3 av 3

Faksimil

Du har säkert sett sköldpaddor med legoben, men här kommer en anka med 3D-fötter!

Den amerikanska ankan Phillip råkade tyvärr förfrysa sina fötter tidigare i år, men tack vare en vänlig själ och en 3D-skrivare både överlevde han och kan nu leva ett hyfsat normalt liv.

Den vänliga själen heter Vicki Rabe-Harrison och bor i Pickett i Wisconsin. Det var hon som räddade Phillip, och efter att hon hjälpt honom att amputera bort fötterna och läka såren började hon fundera på hur hon ska kunna ge honom ett drägligt liv igen.

Den första tanken var så klart att helt enkelt avliva honom, men tack vare en video om 3D-skrivare kom hon på idén att skriva ut ett par nya fötter åt honom.

Hon kontaktade då teknik- och designläraren Jason Jischke som gick med på att försöka hjälpa till.

Hela processen har handlat om att experimentera fram hur fötterna ska vara utformade för att Phillip ska kunna gå på dem. Efter många prototyper har man nu hittat rätt, och Phillip kan både gå och simma igen för första gången sedan olyckan.

Det går fortfarande lite stappligt, men Vicki är säker på att han med lite träning kommer kunna bli helt återställd.

Här finns en video där Phillip visar upp sina nya fötter:

Här kan du läsa mer om Phillip.

Skulle du vilja ha 3D-fötter om dina blev amputerade?