Choklad är gott, men inte supernyttigt.
1 av 4
Choklad är gott, men inte supernyttigt. - Foto: TT/Pixabay
Men nu har forskare kanske ändrat på det.
2 av 4
Men nu har forskare kanske ändrat på det. - Foto: Pixabay
Genom att utsätta smält choklad för ett elektriskt fält så blir den mer lättarbetad.
3 av 4
Genom att utsätta smält choklad för ett elektriskt fält så blir den mer lättarbetad. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det gör att man kan skapa en mer kalorifattig choklad.
4 av 4
Det gör att man kan skapa en mer kalorifattig choklad. - Foto: Pixabay

Forskare har skapat ny superchoklad – resultatet kommer att förändra allt

Allt du behöver för att skapa superchokladen är ett elektriskt fält.


Få saker är så goda som choklad, och nu har vetenskapen sett till att det har blivit ännu bättre.

LA Times skriver om forskare vid Philadelphia University som har experimenterat med choklad och elektriska fält. Tydligen blir elektrifierad smält choklad mer lättflytande, vilket gör att det är lättare att hälla.

Smält choklad består mest av kakaopartiklar och fett. Fettets uppgift är att göra chokladen mer lättarbetad, men nu kan man alltså i stället köra chokladen genom ett elektriskt fält. Resultatet är att man kan sänka fetthalten i chokladen utan att den kloggar igen hela tillverkningsprocessen. Det skulle betyda att man lätt kan skapa en choklad med lägre kaloriinnehåll.

Men hur nyttig chokladen än blir så är ändå smaken det viktigaste. Så hur smakar då elchoklad? Enligt forskargruppen själv så är den till och med godare än vanlig choklad, med en mer tydlig kakaosmak. Eftersom studien till viss del var finansierad av det stora chokladföretaget Mars så kanske vi snart har möjlighet att testa själva.

Om du gillar choklad så är du antagligen smartare än andra. Så passa på att njuta ordentligt och gör dessa skålar av choklad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du sugen på choklad nu?
Tack för din röst!