Fredag 14 Maj
Stockholm

Ja, du kan ta semester – du är inte så viktig som du tror

Att inte kunna släppa jobbet på semestern är dåligt på flera sätt.
1 av 2
Att inte kunna släppa jobbet på semestern är dåligt på flera sätt. Foto: Pixabay/ Montage
Bland annat så blir du sämre när du kommer tillbaks till jobbet, om du inte varit ledig på riktigt
2 av 2
Bland annat så blir du sämre när du kommer tillbaks till jobbet, om du inte varit ledig på riktigt. Foto: Pixabay

Tror du att hela jobbet kommer att falla ihop utan dig? Då borde du läsa det här

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tycker du att det är lite svårt att släppa jobbtankarna på semestern?? Undrar du lite hur arbetsplatsen ska klara sig utan dig. Svaret är enkelt: de klarar sig alldeles utmärkt.

Det är i Washington Post som professor James R. Bailey gör sitt bästa för att peta hål på vårt uppblåsta ego. Att vi tror att hela jobbet kommer rasa ihop utan oss beror på ett omistlighetssyndrom, där man alltså tror att man är mycket viktigare än man i själva verket är.

Varför är det då så många som skippar extra badkläder i resväskan för att få plats med datorn? Det verkar vara så enkelt som att vi vill tro att vi är nödvändiga för organisationen vi arbetar i. Du kan såklart vara jättebra på ditt jobb, men det måste vara ett riktigt risigt bygge om det faktiskt faller sönder utan dig.

Faktum är att det är mycket som tyder på att du faktiskt jobbar bättre om du tar semester på riktigt. Om du släpper jobbtankar och låter dig vara ledig på riktigt kommer du tillbaks med ny energi och kan ofta ha fler nya idéer.

Om du verkligen vill bli riktigt viktig på ditt jobb så är det alltså jätteviktigt att du tar en riktig semester. Dags att sträcka ut sig i hängmattan?

Om du inte vill stänga av hjärnan helt kan du ju testa hur mycket du minns från NO-lektionerna i skolan, eller kolla om du klarar en tioårings, väldigt svåra, matteläxa.

Har du semester?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela