1 av 2
- Foto: TT/ Montage
2 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nya Pokemon Go-tipset: Ladda din mobil med kiss

Att det populära spelet Pokemon Go drar väldigt mycket batteri är ingen nyhet, men nu har forskare kanske kommit fram till en lösning. Men den är inte alls särskilt trevlig...


Du ska precis hatcha ett tiokilometersägg, och det är det en kamp mot klockan: ditt batteri håller nämligen på att dö. Men nu har forskare en ny lösning på problemet med kort batteritid, och du går omkring och bär på energikällan.

Det är i Science Direct som forskarnas framsteg presenteras. Tekniken som används kallas MFC, Microbial Fuel Cells, som är små bränsleceller som drivs av mikroorganismer. Kisset kommer in i bilden som bränsle för mikroberna, som behöver det ammoniak som urin innehåller för att överleva.

Tekniken i sig är inte ny men tidigare har det behövts över fyra liter kiss för att ladda en telefon, och det är inte riktigt mänskligt möjligt. Men genom att stapla sex MFC:s på varandra kan forskarna nu ladda en Samsung Galaxy så att man kan ringa i tre timmar från den på bara sex deciliter urin.

Snart kan du alltså kanske ta hjälp av mikroorganismer för att fånga alla, och då kan du hoppas på kombinerade pokestops och badrum.

Det kommer massa häftig teknik just nu. Visste du att man just slagit världsrekord i att lagra data på DNA? Men det verkar även som din telefon kan få dig att åldras fortare.

/
/
MFC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du så här desperat?
Tack för din röst!