- Foto: TT-montage

Goda nyheter! Pandorna är inte längre utrotningshotade!

Äntligen händer det något positivt för alla världens pandor!


Gillar du jättepandor? Då finns det all anledning att vara glad. Världsnaturfonden WWF (som håller bra koll på hur olika djurarter mår) har nämligen deklarerat att pandorna inte längre är utrotningshotade.

Pandorna klassas dock som sårbara fortfarande, och det finns bara lite drygt 1 800 vilda pandor i världen.

Den största boven i pandadramat är klimatproblemen. I takt med att temperaturen i världen höjs försvinner också den bambuskog pandorna behöver för att överleva.

Som med så mycket annat måste vi alltså lösa klimatfrågan om vi vill att det ska fortsätta finnas vilda pandor i världen.

Tyvärr är riskerar majoriteten av alla stora däggdjur fortfarande att dö ut, men det ser i alla fall ljusare ut än på länge för de vilda tigrarna.

/
/
/
Blev du glad av den här nyheten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Blandat på Asiens börser

Klädåtervinnaren ansöker om konkurs

2 timmar sedan
Renewcell, som sysslar med klädåtervinning, har beslutat att ansöka om konkurs efter att företaget inte lyckats säkra tillräcklig finansiering för att gå i mål med den strategiska översyn som annonserades i november förra året.

Israel planerar evakuering av Gaza

3 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppgav tidigt på måndagen att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza tillsammans med en "operationsplan".

Tiotusentals marscherade för Bolsonaro

idag 00:22
Inför en enorm folkmassa i São Paulo förnekade Brasiliens förre ledare Jair Bolsonaro att han försökte iscensätta en kupp för att stanna vid makten efter sin valförlust i oktober 2022.

Ukraina: Navalnyj dog av blodpropp

igår 20:52
Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dog av "naturliga orsaker", närmare bestämt en blodpropp. Det säger Ukrainas Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, till ukrainsk tv.

Macron värd för europeiskt Ukrainamöte

igår 19:50
Frankrikes president Emmanuel Macron är på måndagen värd för en främst europeisk konferens om hur stödet till Ukraina kan öka. Minst 17 stats- och regeringschefer har anmält närvaro i mötet som hålls i Élyséepalatset i Paris.