Delfiner nu bättre på att prata än många människor

- 13/09/2016, 11:15
Delfiner verkar vara mycket bättre på att prata än vi tidigare trott.
1 av 3

Delfiner verkar vara mycket bättre på att prata än vi tidigare trott.

Pixabay

Man har hittat meningar på hela fem "ord".
2 av 3

Man har hittat meningar på hela fem "ord".

Pixabay

Och de verkar även fatta hur ett samatal går till.
3 av 3

Och de verkar även fatta hur ett samatal går till.

Pixabay

För första gången har ett samtal mellan två delfiner spelats in, och de verkar vara riktigt bra på att snacka.

Med hjälp av nya, mer avancerade undervattensmikrofoner har ryska forskare kunnat se att delfiners kommunikation verkar vara mycket mer utvecklat än vi tidigare trott. Med sin nya mikrofon kunde forskarna tjuvlyssna riktigt ordentligt på två delfiners samtal, och de blev chockade över hur avancerat det faktiskt var.

De två delfinerna Yasha och Yanna talade med varandra i vad som verkar vara meningar på upp till fem "ord". Dessa ord är mer som visslingar av olika längd och frekvens, men som upprepas. Det kan även finnas enklare grammatik i deras språk, men det krävs mer forskning för att helt stödja det.

Nästan ännu mer imponerande än de långa meningarna är att delfinerna verkade fatta hur ett samtal fungerade. De lyssnade uppmärksamt när den andra kommunicerade, vilket visar på högre kommunikationsskills än många människor. Att göra den mentala kopplingen att du måste vara tyst för att kunna höra den andra, visar på hög intelligens hos delfinerna.

Men vad pratar de om? Det är så klart väldigt svårt att säga. För vår egen skull, med tanke på hur smarta de verkar vara, kan vi bara hoppas att det är något snällt.

via GIPHY


Mer om studien kan du läsa i ScienceAlert.

Har du många spindlar i ditt hem just nu? Det finns en vetenskapligt förklaring. Och har du läst att forskare nu uppfunnit genomskinliga djur? Och ja, det finns en praktiskt anledning.

Vem vill du helst prata med?