Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är du det äldsta syskonet? Då är du smartast

- 17/03/2017, 22:53 -
Syskom
1 av 3

Forskning visar att de förstfödda barnen är de smartaste.

TT/ Pixabay/ emojipedia

Kärlek
2 av 3

Studien gjordes på 5000 barn från födseln till att de fyllde 14 år.

Pixabay

Läkare
3 av 3

Resultatet visade att föräldrar lägger mer tid på de förstfödda barnen när det kommer till att det ska utvecklas intellektuellt.

TT

Forskning visar att den i syskonskaran som är äldst också är smartast.

Vare sig man är äldst, mellanbarn eller yngst så finns det alltid något att vara avundsjuk på. Den yngsta daltas det med, den mellersta glider under radarn och den äldsta ja, hen är smartast. Säger forskning i alla fall.

Forskare på University of Edinburgh i England har studerat 5000 barn från födseln tills de fyllde 14 år. De testade deras vokabulär och kunskaper, skriver Indy100.

Bildkälla: Pixabay

Resultatet visade att de förstfödda barnen fick bättre resultat i alla tester jämfört med deras syskon. Forskarna var noga med att poängtera att det inte handlade om att de förstfödda barnen fått mer känslomässigt stöd utan att de bara har fått mer mental stimulerats än sina syskon.

Till Indy100 säger Dr Ana Nuevo-Chiquero så här:

"Resultatet visar att föräldrarnas förändring i attityd kan vara en förklaring till skillnaderna vi ser i val av utbildning och jobb hos barnen"

Skönt att forskningen håller med om att orättvisorna mellan syskon faktiskt är på riktigt.

Läs också om det läskiga mammor berättar att deras barn har gjort

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.