Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experten: Så länge borde du vara singel efter ett uppbrott

- 19/11/2017, 13:14
Nyheter24 reder ut hur länge en borde vara singel efter ett uppbrott och pratade med relationsexperten Charlotte Sander. Hon tycker att en bra regel är att en ska kunna vakna upp på morgonen och tänka på något annat än ens ex det första en gör.

Hur länge ska man vara singel innan man börjar dejta efter ett uppbrott? Nyheter24 har pratat med relationsexperten Charlotte Sander.

Shutterstock/TT

Hur länge ska man vara singel efter ett uppbrott innan man börjar dejt igen? Nyheter24 har pratat med relationsexperten Charlotte Sander.

Att göra slut med någon kan vara fruktansvärt, jobbigt och sorgligt. Speciellt om man inte såg det komma. Men när är man redo att börja dejta andra igen? Hur länge ska man egentligen vara singel innan man är redo att ge sig ut i dejtingvärlden igen?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten om hur länge man bör vara singel, innan man börjar dejta igen efter ett uppbrott. En varningssignal är att om du tänker på ditt ex det första du gör när du vaknar, så är du inte redo. 

– Det går inte riktigt att ange i tid och det kan se lite olika ut. Var man den som gjort slut så kanske man hunnit en bit in i processen redan under tiden man var tillsammans, medan den som blir lämnad har ett större jobb framför sig och därmed behöver mer tid, säger Sander till Nyheter24.

En annan varningssignal är om man söker sitt ex av anledningar som kanske inte är så viktigt, men bara för att på något sätta hålla relationen igång. 

Bild: Shutterstock

– Jag har träffat människor som efter 20 år(!!) fortfarande söker varandra, alltså sina ex, för att rädslan för att helt släppa taget finns där. Det är väldigt dränerande, stagnerande och kanske frustrerande för nya partners att vara tillsammans med någon som inte släppt taget om sitt ex och helt gått vidare och det är viktigt att tänka på. 

När man finner en harmoni med sig själv och tycker att det är okej att leva ensam, så finns det bra chanser att träffa någon och få en bra relation.

Elite Daily har även pratat med en relationsexpert. Nora DeKeyser menar att det är viktigt ta tid för sig själv för att komma på fötterna igen efter ett uppbrott. 

– Jag rekommenderar alltid att ta tid för sig själv efter ett uppbrott. Kom ihåg vem du är som en separat person från vem du var med din partner. Det hjälper dig att återuppbygga självförtroendet, vilket i sin tur gör att du blir mer attraktiv för en ny partner, säger DeKeyser till Elite Daily.  

Bild: Shutterstock

Det handlar helt enkelt om vad ditt hjärta säger. Det beror även helt på hur relationen såg ut. Om relationen inte var så bra är det viktigt att du tar tiden som faktiskt behövs för att läka. 

– Nyckeln till framgång i det här är din egen lycka. Om du känner att du behöver en partner för att fylla tomrummet, då är du inte redo. Om du är glad, känslomässigt medveten och exalterad för framtiden, då är du redo. 

Att se vad det första man tänker på på morgonen är också ett sätt att se om man är redo. Är det ens ex, är det ganska tydligt att det behövs mer tid. Ser du en attraktiv person och omedelbart tänker på ditt ex, som var attraktiv – då är du heller inte redo.

Precis som Sander så menar även DeKeyser att det tydligaste tecknet är när du släpper förväntningarna och inte försöker fylla tomrummet med någon ny. Utan att du fixar dig själv och när du känner dig nöjd med dig, då är du också redo. 

TV: 9 ex du säkert kommer ha haft innan du träffar den rätta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du i ett förhållande?