Relationstips,
Då vet du om personen du är tillsammans är den rätte för dig - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Då vet du om personen du är tillsammans med är den rätte

Går det att veta om personen man är med verkligen är den "rätte" för en? Nyheter24 har pratat med relationsexperten Charlotte Sander.


Att vara i en relation kan vara kämpigt ibland, men också helt underbart. 

Men går det att veta om personen man är tillsammans med är den rätte? Och hur ska man veta om relationen man är i är den som varar för evigt?

Så många frågor!

Nyheter24 ringde därför upp Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten om det går att veta överhuvudtaget. 

– Först och främst så kan "den rätte" variera tror jag. Det som är den rätte för en nu, kanske inte kommer vara det senare i livet, berättar Sander för Nyheter24. 

Hon förklarar att det kan bero på att vi utvecklas olika, vill olika saker eller kanske inte tar hand om kärleken som den behöver för att den ska hållas vid liv. Det kan dock blir nyttiga läxor, eftersom det kanske gör att vi träffar nästa "rätte" i relation efter. 

Bildkälla: Shutterstock

– Vi tränar oss på tror jag att hitta den rätte. Kanske handlar det också om att desto äldre man blir desto bättre vet man vad man mår bra av och vad man vill ha. Eller så är det så att man också kommer till insikten om att vara den rätte för sig själv först.

Men går det att veta om personen man är med är den rätta?

Nej, man kan inte veta det till 100 procent, menar Sander. Men man kan däremot ha känslan av att förhållandet känns precis som det man har längtat efter och det vill ha.

– Dock möter jag många människor som trott att de träffat den rätte och ger allt i relationen lite för tidigt, med stor besvikelse som följd. Därför brukar jag säga att skynda långsamt är bra för att se om den rätte känns rätt inte bara i förälskelsefasen utan även i vardagskärleken som ju kan tyckas lite grå ibland. 

Du kanske också vill läsa om vad experten säger om att bli tillsammans med ett ex

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du i ett förhållande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.