Fredag 25 Jun
Stockholm

Nu kommer energidryck börja säljas bakom kassan

Butiken i Halmstad kommer börja sälja energidryck bakom kassan
Den här butiken kommer börja sälja energidryck bakom kassan. Foto: TT

Nu åker energidrycken bort från golvet i den här butiken i Halmstad. Framöver kommer det att säljas bakom kassan istället.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Butiken Tempo Bäckagård i Halmstad kommer inte längre att ha energidryck ute på hyllorna. Nu kommer drycken att börja säljas bakom kassan, vilket är något som SVT var fört med att rapportera om. 

Butiksägaren Lars Söderblom Svensson menar att han har tröttnat på att det kommer in unga personer för att köpa energidryck, och i värsta fall snattar de den när de inte får köpa.

 Det är inte nyttigt, det vet man och det är en fruktansvärd magnet för barn som är bara tio, elva år gamla. Jag har tröttnat på att de kommer till kassan och försöker köpa det. Det gått så pass långt att de snattar istället. Jag vill inte medverka till att dessa barn dricker det, säger han till Nyheter24. 

Energidrycken kommer nu att behandlas som läkemedel och tobak och säljas bakom kassan. Och det är något som Söderblom Svensson tycker att fler butiker kommer att införa.

 Vi har kört ut flera pallar på lagret och vill man köpa energidryck så får man säga till i kassan. Vi la ut det på Facebook-sidan och där togs det emot väldigt bra. Det var bara en person som inte var positiv till det, säger han. 

Läs också om Thea drack nästan tre burkar energidryck – hamnade på akuten.

TV: Tar du p-piller och dricker energidryck? Då måste du veta detta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du fler butiker borde ha så?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela