Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åtta saker du definitivt borde ha i väskan när du går på dejt

Nyheter | 21/01/2018 14:59

Snart dags för dejt? Förutom de redan helt självklara förberedelserna du säkert brukar göra är det lätt att glömma ta med sig rätt saker. Nyheter24 tipsar dig om åtta saker du kommer vara evigt tacksam för om du har med dig.

Att gå på dejt kan vara riktigt pirrigt, och inför den ska en massa mindre världsliga men livsviktiga beslut tas. Vad ska du ha på dig? Ska du ha en väska? Vilken kappa? Ska du gömma dig bakom en halsduk? Ja många frågor kräver helt enkelt svar.

Nyheter24 kommer dessvärre inte ge dig någon guide för vad du ska ha på dig, men snarare på vad som borde finnas i din väska. Se det lite som ett överlevnadskit.

1. Något som får dig att lukta gott

Att stressa till en dejt har nog de allra flesta gjort någon gång, och det är inte särskilt ovanligt att mitt i full färd komma på att man har glömt något. Som typ deo.

Om du själv reagerar på din lukt skadar det ju inte direkt att ha en deo eller parfym i väskan att kunna rädda situationen med.

2. Något som smakar fräscht

Innan ni ses, efter ölen, innan kyssen eller på promenaden hem kanske du kommer på att smaken i din mun hade kunnat vara trevligare, så att säga. Du kanske älskar vitlök men det kanske inte din dejt gör.

Då är det praktiskt med tuggummi nära till hands i jackans innerficka eller i din väska. Eller varför inte en liten minitandkräm och en tandborste?

3. En mobilladdare

Oavsett om du vill bli räddad av en kompis från din fruktansvärda dejt eller sover borta är det alltid bra att kunna ladda telefonen. Har du en bra dejt kollar du förhoppningsvis inte på den särskilt mycket ändå.

4. Gummit

Kondom
Bild: Shutterstock

Om det skulle hetta till på dejten skulle ni inte vara de första i världshistorien att vilja hoppa runt i sänghalmen, om man säger så. Men för den sakens skulle kanske ni inte är riktigt peppade på att bli föräldrar?

Kondomen är en riktigt bra uppfinning (har vi hört) som skyddar både mot könssjukdomar och oönskade graviditeter. Ha med dig några i väskan, och hellre lösa än att du trycker ner dem i plånboken. Där kan de nämligen skavas hål på, vilket gör de mindre säkra.

5. Återfuktning 

Särskilt i höst- och vintertider blir läpparna extra torra och frasiga. Ett läppbalsam kan i sådana fall göra era kyssar något mjukare, och kanske lite hetare.

På tal om återfuktning är en liten tub glidmedel att rekommendera, som kan göra stor skillnad för sexet.

6. Underkläder

Även om du inte sover borta kan det alltid vara bra att ha ett par extra underkläder med dig. Antingen som du byter om till efter jobbet eller ja, dagen efter...

Paret skålar i champagne på dejten
Bild: Shutterstock

7. Något ätbart

Ibland har man det så trevligt att det blir riktigt sent, och det är när man säger hej då som man inser att hungern är ett faktum. Om du har oturen finns det ingenting som är öppet – då är det alltid extra glädjande att hitta en bar, en frukt eller chokladbit i väskan.

8. En tröja

Kläder kan faktiskt magiskt försvinna. Med en extra tröja kan du slappna av om du, trots intensivt letande under säng och soffa, inte hittar kläderna du kom dit med.

Är det dessutom sommar kan det vara skönt med en extra tröja på väg hem när det är svalare på kvällen. Då kan du också slippa att låna en tröja – praktiskt om du inte vill ses igen.

Läs även om när Nyheter24:s reporter Malin Nilsson dejtade 14 killar på en kväll.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Var det här bra tips?