Måndag 19 Apr
Stockholm

Dotter och Mariettes bidrag i Melodifestivalen har läckt

Dotter, Mariette, Jessica Andersson och Barbi Escobars Melodifestivalenbidrag har läckts och spridits på nätet.
Flera bidrag i Melodifestivalen har läckts och spridits på internet. Foto: TT

Tidigare under lördagen läcktes Jessica Anderssons bidrag till Melodifestivalen 2018, detta innan hon hade framträtt den under tävlingen. Nu har flera kvinnliga artisters bidrag läckts, bland annat Dotters, Mariettes och Barbi Escobars.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under lördagskvällen kom det fram att Jessica Anderssons bidrag i Melodifestivalen, "Party Voice" hade läckts och sedan spridits i olika shlagerforum på nätet. 

Nu visar det sig att Dotters bidrag "Cry" och Barbi Escobars "Stark", som ska framträdas av artisterna ikväll, också har läckts. Även Mariettes bidrag "For you" som hon ska framföra under nästa lördags deltävling har spridits på nätet, enligt Aftonbladet.

Dotter bidrag i Melodifestivalen har läckts.
Bildkälla: TT

Bryter mot SVTs regler

De bidrag som är med i Melodifestivalen får enligt SVTs regler inte delas eller spelas upp innan artisten framfört låten i tävlingen. Om en artists delar sitt bidrag innan tävlingen, riskerar de att diskas. Därför var många oroliga när det kom fram att Jessica Anderssons bidrag hade spridits, tidigare idag. 

SVT gick snabbt ut och försäkrade om att Jessica inte skulle diskas från kvällens tävling.

"Vi har konstaterat att låten inte avsiktligt har offentliggjorts av upphovspersoner, skivbolag eller artist", skriver tävlingsproducenten Christer Björkman till Expressen

Bara kvinnliga deltagares bidrag som har läckts

Mariettes bidrag i Melodifestivalen har läckts.
Mariette Bildkälla: TT

Dotters, Barbi Escobars och Mariettes bidrag spreds på VK.com, Rysslands motsvarighet till Facebook, medan Jessica Anderssons bidrag spreds via appen Mega. I nuläget verkar det som att det bara är kvinnliga artisters bidrag som har spridits, enligt Aftonbladet

VK-användaren som spridit Jessica Anderssons, Barbi Escobars och Dotters låtar menar att de också har Mariettes bidrag och hotar att sprida det innan nästa veckas tävling. Mariette är en av de artister som är tippad att hamna högst i årets tävling.

Martin Almgren och Jessica Andersson är vidare till final i Melodifestivalen

Läs även om hur Barbi Escobar bröt ihop under genrepet

Eller om lär dig allt om Dotter som sjunger i Melodifestivalen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Mello ikväll?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela