Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 saker du säger till kvinnor – som du aldrig skulle säga till en man

- 08/03/2018, 18:27 -

Det är internationella kvinnodagen och ​Nyheter24​ passar på att rikta ljuset extra mycket mot kvinnor. Här är nio frågor som ofta ställs till kvinnor – men som män faktiskt aldrig behöver höra.

1. Ska du verkligen gå ut så där? 

Suuuck... Om du är tjej räcker säkert dina fingrar och tår knappt till för att räkna hur många gånger dina föräldrar, en släkting eller kanske till och med din pojkvän har frågat om du verkligen ska gå ut så där. Det kan vara att du har "för lite kläder på dig", är "för sminkad" eller inte sminkad alls, bär klackar... När hörde du senast en kille få samma frågor?

2. Har du mens eller? 

Om du låter en aning irriterad, arg eller vad som helst som inte uppfattas som glad så riskerar du att få frågan "har du mens, eller?". Och är det inte riktigt tröttsamt, det är 2018 – har vi inte kommit längre? 

3. Sluta vara så pms:ig 

Att någon använder pms som något slags skällsord bara för att du inte är på superbra humör är du nog van vid, och oerhört trött på.

4. Vad hade du på dig?

Anses tydligen fortfarande vara en legitim fråga att ställa till någon som blivit utsatt för sexuella övergrepp. 2018 ska det aldrig någons klädsel vara en ursäkt för en våldtäkt, och därmed är frågan irrelevant. Comprende? 

5. Hur kan du vara en bra mamma samtidigt som du har en karriär?

Kvinnor liksom män kan producera barn (wow!), men det gör inte hela ens livsuppgift till att "vara mamma". Kvinnor förväntas fortfarande ta allt ansvar medan män kan komma undan med att "passa barnen". Kvinnor har fått arbeta i sisådär 100 år nu och kan hantera det. När ska män klara av att vara pappor?

6. Kom du eller?

Orgasmglappet, alltså att män får orgasmer oftare än kvinnor, är ett faktum. I många fall är sexet till och med slut när mannen kommer varpå han frågar: Kom du?

Svaret är, statistiskt sett, oftast nej...

7. Är du sjuk? Du ser lite blek ut... 

Om du helt enkelt inte orkar sminka dig eller kanske inte riktigt hinner så kanske någon kommer fråga hur du mår. För gå utan smink är ju så sjukt..

8. Klarar du det där? Vill du ha hjälp? 

Nej, om jag behöver hjälp att bära den där flyttkartongen eller lyfta min stol på jobbet så säger jag till, förstått? 

9. Tänker du på vad du lägger ut för bilder på sociala medier?

"Det är viktigt att tänka på vad man lägger ut i sociala medier, särskilt om man har många följare" sa någon aldrig någonsin till en man. Kvinnor däremot, de ska vara förebilder hela tiden, vilket skapar en stor press på att hålla upp till duktig flicka-idealet. 

Det kanske inte är så konstigt att kvinnor är utbrända?

Du kanske också vill läsa om 8 helt sjuka saker som Donald Trump har sagt om kvinnor  då kan du läsa mer om det här! Eller om varför kvinnor är bättre än män på multitasking – det kan du göra här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört något av det här?