Personer på Reddit har delat med sig av misstag man gör som ung
Här är de 12 största misstagen du gör när du är i 20-årsåldern - Foto: Montage Shutterstock

Här är de 12 största misstagen du gör när du är i 20-årsåldern

Att dricka för mycket alkohol, inte använda solskydd eller att inte spara pengar till senare i livet är några saker som personer på Reddit har listat som misstag man gör i 20-årsåldern. Här är 12 misstag du kanske gör som kan påverka dig senare i livet.


När du är i 20-årsåldern lever du livet och kanske inte alltid tänker på att vad du gör då, kommer följa med dig och påverka dig när du är äldre.

I en tråd på Reddit har flera personer delat med sig av saker de önskade att de hade gjort eller inte gjort när de var i 20-årsåldern, något som Independent har skrivit om. 

Här är 12 misstag du gör i den åldern, enligt personerna som svarat på tråden på forumet. 

1. Borstar inte tänderna

"När min pappa gick bort så gick jag och la mig varje kväll utan att ta hand om mig själv. När du drar ut dina tänder så ler du mindre och du hatar dig själv lite mer varje dag. Det tar bort så mycket ifrån dig. Snälla, snälla ta hand om dina tänder. " skriver en person i tråden på Reddit. 

2.  Stannar i ett medelmåttigt förhållande

"Att dejta är svårt oavsett ålder, men det blir svårare när du blir äldre. Om du inte är så kär eller känner att du alltid måste jobba hårt med relationen, överväg att göra slut. Det finns värre saker än att vara singel."

3. Dricker för mycket alkohol 

"Du kan slösa bort många år av ditt liv så här, att tänka att du bara ’festar’."

4. Inte använder solskydd 

"Seriöst människa, använd solskydd. Att bränna sig en gång kan öka risken för melanom senare i livet."

Kom ihåg att vara noga med att använda solskydd. Bildkälla: TT

5. Sparar inte pengar

"Tro inte att det finns gott om tid för att spara tills du pensionerar dig. Om det är möjlig för dig, så lägg regelbundet undan pengar.", skriver en annan i tråden. 

6. Håller inte med sina föräldrar

"Seriöst. Det kanske låter konstigt men när jag var i 20-årsåldern så var jag så glad att jag hade flyttat ut så jag gjorde misstaget att tappa kontakten med min mamma och pappa. Jag önskar att jag hade gjort mer."

7. Har en dålig relation till kreditkort 

"Att inte inte bry sig om krediter och kreditpoäng, maximera dem och sen inte kunna betala räkningarna. Jag pratar utifrån egna erfarenheter – jag fick aldrig lära mig att vara ekonomisk och det har varit en svår läxa att lära sig."

8. Inte tar hand om sin hälsa

"Tänk på att jobba på hälsan nu så du inte behöver lida av det senare i livet."

9. Väntar på att saker ska hända 

"Ingen kommer att gå fram till dig och ge dig meningen med livet eller en färdig karriär."

Sitt inte bara och vänta på att saker plötsligt ska hända. Bildkälla: Shutterstock

10. Skaffar barn för tidigt 

"Inte bara för att det är dyrt, men det tar upp en stor del av ditt liv som hämmar dig från att jobba på en karriär jämfört med dina kompisar. Det är omöjligt att få ett ekonomiskt fotfäste om du bara tjänar tillräckligt för att täcka vad det kostar att leva."

11. Slösar bort sin tid

"När jag pratade med en gammal vän som har det väldigt bra ställt så skämtade jag och sa 'jag byter min ålder för dina pengar' och hans svar fastnade verkligen. Han sa 'jag kan göra mer med din tid än vad du kan göra med mina pengar.'"

12. Blir för bekväm 

"Bli inte bekväm. Seriöst, bli obekväm. Gå på en intervju för ett jobb som är du kanske inte kan få. Bjud ut någon. Sök till en skola. När det värsta som kan hända är samma sak som om du aldrig testade. Testa." skriver en annan. 

Du kanske också vill läsa om saker du ska göra nu för att bli miljonär innan 30? Det kan du läsa mer om här. Eller så kanske du vill läsa om saker du gjorde när du var liten, som fortfarande är helt okej? Här kan du läsa mer om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.