9 saker du ska göra nu för att bli miljonär innan 30

- 18/03/2017, 19:51 -

Miljonärer har några tips i rockärmen för den som vill sikta högt.

Indepdenent har listat nio råd för den som vill ha ett sjusiffrigt belopp på banken innan de fyllt 30. Listan är framtagen av personer som själva blivit miljonärer i ung ålder, plus att man även har studerat hundratals miljonärer som skapat sin egen förmögenhet.

Det går ju så klart inte att garantera att du blir miljonär, men att göra de här saker kommer inte att försämra dina chanser direkt.

1. Följ pengarna

– I dagens ekonomiska miljö kan du inte spara dig fram till att bli miljonär, skriver Grant Cardone, som gick från pank och skuldsatt som 21-åring till att bli miljonär vid 30.

– Första steget är att fokusera på att öka dina intäkter stegvis, och upprepa det. Börja följa dina pengar, det kommer att tvinga dig att kontrollera intäkterna och på så sätt se möjligheter.

2. Utveckla flera inkomstkällor

Ett sätt att tjäna mer på är att ha fler inkomstkällor.

Författaren Thomas C. Corley som har studerat miljonärer i flera års tid har sett ett mönster. Många miljonärer utvecklar sätt att ha fler inkomstkällor. 65 procent hade exempelvis tre inkomstkällor, 45 procent hade fyra , och 29 procent hade fem eller fler.

De vanligaste inkomstkällorna innefattade fastighetsuthyrning, investeringar i aktier och delägarskap i sidoverksamheter.

3. Spara för att investera, spara inte för att spara

– Den enda anledningen att spara pengar är för att kunna investera dem. Sätt dina sparade pengar i ett "fryst konto". Det kommer tvinga dig att fortsätta tänka på punkt ett. Åtminstone två gånger om året är jag pank, eftersom jag alltid investerar mitt överskott i nya saker, säger Grant Cardone.

Nyckeln är att konsekvent avsätta pengar till det frysta kontot automatiskt. På så sätt kommer du aldrig ens se de pengar du investerar och då kan du får lära dig att leva utan dem.


Bildkälla: TT

4. "Don't show off — show up"

– Jag ville inte köpa min första lyxklocka eller bil tills mina företag och investeringar inbringade säkra inkomstkällor, skriver Cardone.

– Jag körde forfarande en Toyota Camry när jag hade blivit miljonär. Bli känd för din arbetsmoral och inte för prylarna du köper.

Så se till att ta hand om dina investeringar och investera mer tills du har stabila inkomster, då kan du börja köpa saker du vill ha. Skryt inte innan du har något att skryta om alltså.

5. Ändra ditt tankesätt om pengar

– Att bli rik börjar med hur du tänker och vad du tror om att tjäna pengar. Massor av andra personer tror anledningen till att man blir rik ligger utanför ens egen kontroll och beror på andra personer, men rika personer vet att det börjar hos en själv, säger miljonären Steve Sibold.

6. Investera i dig själv

– Det säkraste investering jag någonsin gjort är i min egen framtid, skriver Tucker Hughes, som blev miljonär när han var 22 år.

Hans tips är att läsa på om ekonomi minst 30 minuter om dagen, lyssna på relevanta podcasts när du kör bil eller åker buss. Du behöver inte bara vara mästare på ett område, du måste snarare lära dig om flera olika områden, ecempelvis ekonomi, politik och sport.

Många framgångsrika människor är riktiga storläsare. Ett exempel är Warren Buffett, det sägs att han ägnade 80 procent av sin arbetsdag åt att läsa.

Bildkälla: Pixabay

7. Sätt upp mål och visualisera att du uppnår dem

Om du vill tjäna mer pengar måste du ha ett tydligt mål och en plan för hur du ska uppnå målet. Pengar kommer inte bara att dyka upp – du måste arbeta för dem.

– Det krävs fokus, mod, kunskap och en stor ansträngning. Den främsta orsaken till att de flesta människor inte får vad de vill är att de inte vet vad de vill, säger miljonären T. Harv Eker.

8. Börja umgås med personer du beundrar

Omge dig med duktiga människor, som delar dina visioner, vi blir som vi umgås. Vilket är anledningen till att flera rika tenderar att umgås med andra rika eftersom flera smarta och kreativa personer är kraftfullare än bara en.

– I de flesta fall speglar din förmögenhet den förmögenhet dina närmaste vänner har. Miljonärer tänker annorlunda om pengar och det finns mycket att vinna genom att vara i deras närvaro, förklarar Siebold.

9. Sikta på 10 miljoner, inte 1 miljon

– Det största finansiella misstaget jag gjort är att inte tänka tillräckligt stort. Därför uppmuntrar jag andra att sikta på mer än en miljon. Det finns ingen brist på pengar på den här planeten, bara en brist på tillräckligt många människor som tänker stort, skriver Cardone.

Bildkälla: TT

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du bli miljonär?