Torsdag 2 Dec
Stockholm

6 saker du och din partner bör gå igenom för att relationen ska hålla

Har du och din partner gått igenom det här?
6 saker du och din partner MÅSTE gå igenom för att relationen ska hålla. Foto: Shutterstock

Att skaffa ett husdjur, resa tillsammans och ha förmågan att kunna be om ursäkt är saker som kan vara bra för din relation. Här är sex saker du och din älskling borde ta er igenom för att se om relationen verkligen kommer hålla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att vara i en relation kan vara båda underbart, men även jobbigt vissa stunder. Så även om ni är kära och allt är på topp så kan det fortfarande komma saker och ting mellan er som sätter kärleken på prov. 

Det finns faktiskt några livserfarenheter du och din älskling behöver gå igenom tillsammans, skriver Independent. De här sakerna visar hur bra er relation hanterar stress och hur hållbar relationen är. 

Pengaproblem

Något som verkligen visar hur stark relation ni har är hur ni hanterar pengaproblem. Pengar är en av anledningarna till stress i en relation och kan vara påfrestande. Men om ni tar er igenom det så kan ni förhoppningsvis ta er igenom allt. 

En gäst 

Att du och din älskling får en gäst som stannar ett tag och kanske inte är så snabb på att åka vidare kan också tära lite på relationen. Att ha en gäst, oavsett vem hen är, och speciellt en som inte ger sig av kräver förståelse och tålamod. Men om ni tar er igenom de dagarna, veckorna eller kanske månaderna så kommer er relation bli starkare. 

Bildkälla: Shutterstock

Ett husdjur 

Även om det är permanent eller tillfälligt så kan ett husdjur vara en indikator på hur er relationer är och om den kommer hålla. Även om det är en fisk, hund eller katt så kräver ett husdjur delat ansvar, kostnader och tid. Enligt en studie från University of Buffalo så har personer som har katt eller hund närmare relationer och hanterar stress bättre än par som inte har några husdjur, skriver Independent. 

Komma förbi stora bråk

Att bråka är inget som är bra i en relation men det är nödvändigt för att undvika ilska och långsiktiga konflikter. Om du kan komma över och gå vidare efter ett stort bråk så säger det mycket om hur relationen kommer att hålla. 

För att se om relationen verkligen är hållbar är det viktigt att ni löser problemen, även när ni inte är på samma sida. Men också förmågan och viljan att be om ursäkt när du har fel är ett bra tecken. 

Bildkälla: Shutterstock

Hur ni hanterar framgång

Hur du och din partner firar varandras framgångar kan även visa hur hållbar relationen är. Enligt en studie från 2013 som gjordes av University of Chicago Booth School of Business så ökande skilsmässor när kvinnor började tjäna mer pengar än sina män. I relationer som inte är så bra kan framgång och insatser, speciellt på jobbet, överskuggas av ilska eller avundsjuka. 

Så om din partner firar din löneförhöjning och ditt nya jobb så är det verkligen ett bra tecken. 

Resa tillsammans

Att resa tillsammans kan antingen föra er närmare varandra eller visa svagheter i relationen. Som hur ni kanske hanterar ett borttappat bagage säger hur mycket  om er förmåga att hantera större problem och svårigheter i framtiden, skriver Independent

För med den rätta, kan även stressiga situationer föra er närmare varandra. 

Du kanske vill läsa om 9 ex du säkert kommer ha haft innan du träffar den rätta? Det kan du göra här. Eller så kanske du vill läsa om 7 meningar du borde hålla koll på om din partner säger? Här kan du läsa mer om det.

Kommer du träffa kärleken i sommar? Gör det här quizet och så gissar vi svaret!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du i ett förhållande?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela