Är du vegetarian?
Här är de bästa och sämst länderna för dig som är vegetarian - Foto: TT/Shutterstock (Montage)

Här är de bästa – och sämsta länderna för dig som är vegetarian

Är du vegetarian och ska åka till Portugal? Då kanske du ska tänka om... Landet toppar nämligen listan över de sämsta länderna för vegetarianer. Här är de tio bästa, och sämsta, länderna i Europa för dig som inte äter kött.


Allt fler väljer att sluta äta kött och bli vegetarianer, och många väljer att bli veganer. Om man nu är det, vilka länder i Europa är det bäst om man är vegetarian? Och vilka är sämst?

Det är något som Independent har skrivit om och Sverige är faktiskt ganska högt upp i listan. Det är "The Eco Experts" som har gjort en undersökning om just det, där de tittade på hur lätt det är att vara vegetarian i 26 olika länder i Europa. 

Länderna rankades baserat på antalet vegetarian-vänliga restauranger per 100 000 människor, hur stor köttkonsumtion det är per person och även det genomsnittliga priset på ett kilo kött. 

Sverige hamnade på plats fyra över de bästa länderna i Europa för vegetarianer. Bildkälla: TT

På plats nummer ett på listan över de bästa länderna hittar vi Schweiz, där världens första vegetariska restaurang, Hiltl, öppnade 1898. Köttet i Schweiz är det dyraste i Europa, och nästan hälften av personer i åldrarna 15 till 34 uppskattas ha slutat äta det helt, eller har minskat konsumtionen betydligt mycket. 

Och på listan över sämsta länderna om man är vegetarian hittar vi Portugal, som har fjärde högsta köttkonsumtionen i Europa.

Finland, Norge och Sverige ligger högt upp på listan och länderna hittar du på andra, tredje och fjärde plats i listan över bra länder för vegetarianer. Danmark däremot, de ligger på plats nummer två på den andra listan, skriver Independent

Här är de bästa länderna i Europa för dig som är vegetarian:

  1. Schweiz
  2. Finland
  3. Norge 
  4. Sverige 
  5. Storbritannien 
  6. Belgien 
  7. Ungern 
  8. Italien 
  9. Estland 
  10. Irland 

Och här är de sämsta länderna i Europa för dig som är vegetarian:

  1. Portugal
  2. Danmark
  3. Litauen
  4. Ryssland
  5. Grekland
  6. Kroatien
  7. Ukraina
  8. Frankrike
  9. Bulgarien
  10. Polen

Du kanske också vill läsa om restauranger i Stockholm du måste prova om du är vegetarian. Det kan du göra här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du vegetarian?
Tack för din röst!