Nu förbjuder Norwegian Airlines franska bulldogs, mopsar och perser från att flyga.
Nu förbjuder Norwegian Airlines franska bulldogs, mopsar och perser från att flyga. - Foto: Bildkälla: Unsplash (Montage)

Nu förbjuder flygbolaget Norwegian hundar och katter från att flyga

Nu förbjuder flygbolaget Norwegian trubbnosiga djur ombord på deras flygningar. Det innebär bland annat mopsar, franska bulldogs och perser.


Har du funderat på att göra en flygresa tillsammans med din lurviga familjemedlem i sommar? Då kanske du inte vill välja Norwegian airlines, beroende på vilken ras din hund eller katt är. 

Det är nämligen så att Norwegian airlines inte längre kommer att tillåta trubbnosiga katter och hundar, exempelvis mopsar och perser, ombord på deras flyg.

Norwegian har sedan den här artikeln publicerats ändrat sig och tillåter nu trubbnosiga djur att flyga med flygbolaget. Däremot måste ägarna skriva under ett avtal innan avfärd. Läs mer om det här.

Förbudet som infördes på måndagen gäller både i kabinen och i lastutrymmet.

Risker för djuren

Anledningen till detta är risken för andningsproblem och överhettning under flygresan, något som bolaget förklarar på sin hemsida.

Norweigan har tagit beslutet utifrån Veterinary Medical Association och förklara att förslaget är till för att värna om djurskyddet. 

Men beslutet har mött en hel del kritik. Bland annat från norska kennelklubben. 

Bildkälla: Unsplash

I en intervju med den norska tidningen VG förklarar, Christine Sonberg, som leder rådet för trubbnosiga hundar i Norsk Kennel Klub, att hon ser negativt på förslaget. 

– Förbud är inte bästa vägen att gå. Det ser ut som om Norwegian bara har kopierat ett amerikanskt förbud, från ett land där det finns en helt annan kultur för att stämma företag, sade hon till VG. 

Hon kritiserar också att flera av de raser som räknas upp i flygbolagets lista inte ens är särskilt trubbnosiga. 

På Norwegians svenska hemsida är det dock svårt att förstå exakt vilka raser det är som är otillåtna, då det endast står att " Trubbnosiga djur är inte tillåtna ombord på våra flygningar.", men ingen vidare förklaring till vilka detta skulle vara. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att förbudet är ett bra initiativ?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.