Mens
5 saker du måste veta om du ska dricka alkohol när du har mens - Foto: Unsplash/Shutterstock

5 saker du måste veta om du ska dricka alkohol när du har mens

Visste du att alkohol kan påverka dig extra mycket när du har mens, och att det även kan leda till oregelbunden mens? Om inte så borde du läsa de här fem sakerna om du ska dricka när du har mens.


Att ha mens, och framför allt mensvärk, kan vara riktigt jobbigt. Men visste du att alkohol kan påverka dig lite extra när du har mens?

Om du har mens och har planerat att gå ut med kompisarna och dricka alkohol så borde du läsa igenom de här fem sakerna, som Elite Daily tidigare har skrivit om. 

1. Mensen kan bli oregelbunden 

Om det är så att du dricker alkohol när du har mens så kan det faktiskt resultera i att din mens flyttas, blir försenad eller inte ens kommer. Det för att alkoholen ökar östrogen- och testosteronivåerna.

Mensvärken kan bli värre om du dricker när du har mens. Bildkälla: Unsplash

2. Din mensvärk kan bli ännu värre 

Om du redan har hemsk mensvärk så kan det vara så att alkohol kanske inte är det bästa för dig när du har mens. Det är för att alkoholen kan leda till uttorkning, som kan leda till kramper. 

3. Du kan även få lågt blodsocker 

Får du lågt blodsocker så kan du känna dig yr, om du dricker alkohol när du har mens kan det blir ännu värre.

4. Din PMS kan påverkas

Att ha PMS kan vara jobbigt, och när du dricker alkohol är det inte helt ovanligt att du känner lite mer känslor och kan gå från lågt till högt snabbt. Vilket man också kan göra när man har PMS, så kombinationen kanske inte är det bästa. 

När du har mens blir du extra känslig för alkohol. Bildkälla: Unsplash

5. Du blir extra känslig

När du har ägglossning minskar förbränningstakten i din kropp och det tar därför längre tid för den att göra sig av med alkoholen du druckit, enligt tidigare forskning. Därför kan det vara bra att tänka på det när du har ägglossning, skriver Elite Daily

Och om det är så att du ska dricka, oavsett om du har mens eller inte, så tänk på att göra det med måtta och dricka mycket vatten. 

Kanske har du upplevt "spökmens" men vad är det egentligen? Det kan du läsa om här! Du kanske också vill läsa om 5 saker som kan hända med din kropp innan mensen kommer? Läs mer om det här. 

Det här händer om du använder ett graviditetstest som gått ut? Här får du svaret på det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.