Söndag 5 Dec
Stockholm

Det här ska du inte skriva i ett sms till din partner när ni bråkat

15 frågor som avslöjar om ditt förhållande verkligen kommer hålla
1 av 2
Kommer ditt förhållande hålla? Det kan dessa 15 frågor avslöja. Foto: Shutterstock
Det här ska du tänka på när du ska skicka ett sms när ni bråkat
2 av 2
Det här ska du inte skriva i ett sms till din partner när ni bråkat. Foto: Pixabay/Shutterstock

Att bråka med någon du älskar kan vara riktigt jobbigt, speciellt om bråket råkar vara över sms. Men det finns några saker du borde tänka på när du ska formulera ett sms till din partner efter ett bråk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du är i en relation så vet du hur jobbigt det är att bråka med personen du älskar. Du kanske också känner igen det här med att börja skriva ihop ett passivt aggressivt sms för att verkligen berätta hur du känner. 

Du börjar om och raderar flera gånger. Till slut ger du upp och bara skickar iväg ett sms som i sin tur bara gör allt värre. Och ni börjar bråka över sms, usch. Känner du igen känslan? Ja, att bråka med sin partner framförallt över sms är riktigt jobbigt. 

Man läser in toner, misstolkar och bara sitter och skriver i affekt. Men att skriva det där meddelandet är inte det smartaste. Men vad ska man egentligen skriva i det läget? Sajten Elite Daily pratade med relationsexperten Susan Winter för att ta reda på svaret och hur man på bästa sätt hanterar den här situationen.

Vänta ut din ilska

Något som kanske är det svåraste av Winters råd att följa kanske är det här: att vänta. För att skriva när du är arg, eller i affekt, brukar inte sluta bra. 

– Desto argare du blir, desto längre behöver du vänta. Även om din impuls är att attackera, anklaga eller försvara. Så är varje ord du skriver här viktigt. Vänta på att sätta ihop det perfekta svaret kommer att göra skillnad när du ska höras och bli förstådd, säger Winter till Elite Daily. 

Men under tiden du väntar ut din frustration och ilska så kan det vara bra att verkligen tänka ut vad det är du faktiskt vill få fram när du skriver. Okej, men när man sedan ska skicka iväg ett litet sms till sin älskling som man bråkat med – vad ska man tänka på egentligen? 

Det första är att tänka på tonen i meddelandet, visa att du är villig att diskutera. 

– Du är uppenbart upprörd, men du är också sansad. Det visar att du är öppen för en konversation snarare än att anklaga och attackera. På så sätt är de mycket mindre benägna att omedelbart börja försvara sig, förklarar Winter. 

Det andra är att tänka på att trots att du har mycket känslor och tankar så kanske det inte är läge att skrika ut allt. Försök att hålla det kort istället. Så här säger Winter att ett sms skulle kunna se ut ungefär. 

"Jag är sårad och ledsen över vad som hände. Jag skulle vilja höra din sida av saken så kan kan hantera situationen tillsammans."

Då kommer din partner få höra hur du mår, utan att du skyller allt på hen. Man ska aldrig behöva ljuga för sin partner eller dölja hur man mår, det är inte hälsosamt. Men det finns sätt att kommunicera saker utan att få bråket att eskalera, skriver Elite Daily.

Par som håller ihop har de här 8 sakerna gemensamt? Läs mer om vilka saker det är här. Eller om de tidiga tecknen på att din partner inte är den rätta för dig. Det kan du läsa om här.

Är du i en relation?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela