Lördag 23 Okt
Stockholm

6 misstag du säkert gör med dina underkläder

Visste du det där?
6 misstag du säkert gör när det kommer till dina underkläder. Foto: TT/Pixabay

Byter du inte underkläder varje gång efter att du har tränat eller använder du stringtrosor väldigt ofta? Då borde du läsa det här. För det finns några misstag många säkert gör när det kommer till underkläder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns några underklädes-fällor som många av oss kanske fastnar i, eller inte ens tänker på att det skulle kunna vara dåligt för oss. Här är sex misstag du säkert gjort när det kommer till dina underkläder, något som Cosmopolitan har skrivit om. 

Att använda samma underkläder efter träning

När du byter om efter ett träningspass eller en löprunda så se till att byta underkläder också. För svamp och bakterier gillar varma, fuktiga och mörka utrymmen. Och svettiga troskor är en perfekt miljö för svamp och bakterier, så nästa gång du byter kläder efter träningen – byt trosor och kalsonger också. 

Att välja "fina" material 

Det bästa materialet för dina underkläder är bomull som kan andas. Om du har några trosor eller så som du känner att du inte kan leva utan, okej, men spara dem till speciella tillfällen. Och redan av tiden, använd bra material för att låta fiffi andas minskar risken för en infektion, menar gynekologen Octavia Cannon som Cosmopolitan har pratat med.

Använda redan använda underkläder

Ja, du läste rätt och du har kanske gjort det själv också. När du ser trosorna ligga högst upp i tvättkorgen och bestämmer dig för att använda dem en omgång till. Men om de inte är helt fläckfria, så borde du ta ett par nya. 

– Snälla använd bara dina trosor en gång innan du tvättar dem, speciellt om det är string. Precis som svettiga underkläder kan smutsiga underkläder leda till bakterier och risk för infektioner, menar Cannon. 

Om du inte har rena underkläder? Det är okej att gå utan om det är något du är bekväm med.

Använda bara underkläder en gång innan du tvättar. Bildkälla: Pixabay

Använda stringtrosor ofta

Om du föredrar att använda stringtrosor så bör du även vara medveten om att de kan överföra bakterier från där bak till där fram, om du förstår vad vi menar. 

Om du inte vill leva utan stringtrosor, eller tycker att det är mer bekvämt, så se till att du byter ofta. Hitta ett par i bomull som passar bra, byt dem dagligen och sov inte i dem. Om du är känslig för att få svampinfektioner eller andra vaginala infektioner så överväg att byta trosmodell. 

Använda för små underkläder 

Om du använder underkläder som sitter för tajt kan faktiskt leda till bland annat infektioner. Storleken på underkläder varierar från märken till märken, men hitta underkläder som sitter och känns bra. 

– Om dina underkläder lämnar märken på huden, så utsätter du dig för risken att få vaginala infektioner och utslag, säger Cannon till Cosmopolitan

Använda parfymerade tvättmedel

– Om du har haft några infektioner eller utslag nyligen så ta en titt på ditt tvättmedel. Överväg att börja använda ett som är parfymfritt istället, menar Cannon. Samma gäller det när det kommer till tvålar och liknande. 

Du kanske också vill läsa om Ronja som beställde bh från Wish och fick sig en rejäl chock när hon fick hem den? Det kan du göra här! Eller visste du att hur du tar på dig din bh kan avslöja din personlighet? Här kan du läsa mer om det

Visste du det här?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela