Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är den nya dejtingtrenden – som du säkert redan har råkat ut för

- 20/06/2018, 19:20

Du vet när du skriver med någon du dejtar och helt plötsligt ser att hen läst men inte svarat på ditt meddelande? Då kan det vara så att du råkat ut för den nya dejtingtrenden "R-bombing".

Då och då kommer det nya dejtingtrender och nu har det kommit ännu en. Den här "trenden" har fått namnet "R-bombing" och det är alltså när någon du är intresserad av läser ditt meddelande men inte svarar. 

En del kanske menar att det kanske liknar att "ghosta" någon, alltså när man helt plötsligt slutar att höra av sig till någon. 

Men skillnaden är att när man "ghostar "någon så slutar man prata helt, en del kanske till och med blockerar personen för att förhindra att kunna kommunicera i framtiden. Men med  "R-bombing" så handlar det om när man får sitt meddelande ignorerat. 

Dejtingcoachen James Preece berättar för sajten att det är vanligt att det förekommer båda i text men också via sociala medier. 

Den nya dejtingtrenden kallas för "R-bombing". Bildkälla: Shutterstock

– Det är mycket likt att “ghosta” men bara att du inte har några tvivel på att personer har fått ditt meddelande. Du kommer vara förvirrad och undra varför de inte svarar. Sanningen är att den andra personen inte vill träffas men vill inte såra dig genom att uttryckligen säga det, förklarar Preece för Independent.

En del som använt sig av trenden kanske förklarar bort det genom att säga de var “väldigt upptagna” just den stunden eller säger något annat. 

Men Preece förklarar att personer som använder sig av det inte är intresserade av personen, men bara är för omogna eller rädda för att säga det. Han menar också att personer som de använder det mot kan få ett beteende av att flera gånger gå in och kolla om personen varit online. 

Något som inte är hälsosamt för en själv. Så han har ett råd till alla som har råkat ut för det och det är att försöka gå vidare och hitta någon som kan behandla dig respektfullt, skriver Independent

Du har säkert upplevt eller utsatt något för fenomenet "ghosta". Ett ord för när en person helt plötsligt slutar höra av sig. Det kan du läsa mer om det. Eller så kanske du vill läsa om en annan dejtingtrend som kallas "orbiting"? Det kan du göra här.

Har du råkat ut för det?