Många har nog blivit ghostade av en dejt någon gång.
1 av 3
Många har nog blivit ghostade av en dejt någon gång. - Foto: Pixabay/TT
Det är inte en speciellt ovanligt att personer dumpar någon genom att ghosta personen.
2 av 3
Det är inte en speciellt ovanligt att personer dumpar någon genom att ghosta personen. - Foto: Pixabay
Men nu kommer den nya trenden unghosting.
3 av 3
Men nu kommer den nya trenden unghosting. - Foto: TT

Här är nya raggningstrenden – som du säkert råkat ut för

Har du träffat en person som sedan bara försvinner, även kallat att "ghosta" någon? Men vad händer då om den här personen plötsligt kommer tillbaka?


Om du någon gång använt en dejtingapp känner du nog igen fenomenet att "ghosta" någon. Det innebär alltså att efter att du pratat med en person ett tag, så försvinner de bara över en natt och slutar helt att svara på alla typer av kommunikationsförsök, skriver Independent.

Men nu har en ny trend uppstått, och även ett nytt ord, att "unghosta" någon. Uttrycket myntades av författaren Gabrille Pedriani efter att en person som hon dejtat för fyra månder, och som ghostat henne, plötsligt hörde av sig igen.

Personen skrev: "På en skala från ett till tio vad skulle dissnivån vara om jag försökte fråga 'vad händer'?".

När hon då frågade varför personen plötsligt hörde av sig igen blev svaret: "Äldre = mindre alternativ = fler tankar om det förflutna".

Personen hade alltså "unghostat" henne, vilket helt enkelt betyder att en person som tidigare ghostat någon, men nu fått slut på alternativ, börjar gå tillbaka och se över gamla dejter igen.

När personer blir äldre, resonerar Pedrani, och rädslan att dö ensam kickar in så kanske personen ångrar att den tidigare ghostat någon. Även om de då kände för att utforska det "oändliga" utbudet på dejtingmarknaden, istället för att faktiskt försöka med någon de kände något för.

Personer på Twitter har redan tagit ordet till sig och använder det flitigt.

I en studie från 2012 konstaterades det att ghosta någon var det sämsta sättet att göra slut på av alla de sju metoder som testades.

– Att bli dumpade plötsligt utan förklaring är något som rör den djupaste delen av oss som är rädd för att bli övergiven. Det är därför det kan vara svårt att hantera, förklarar relationsrådgivaren Clare Prendergast för Independent.

Så till alla er där ute som kanske vill ha en andra chans med någon som kändes lite speciell – ghosta inte personen. Och unghosta framför allt inte personen om du redan gjort misstaget. Det kommer antagligen inte leda till något bra.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Katy som blev dumpad precis innan sitt bröllop men fick den perfekta hämnden och 11 dåliga ursäkter killar använder när de inte är intresserade.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du unghostat någon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.