Man kan vinna mycket pengar på Eurojackpott.
En person kammade hem storvinsten på Eurojackpott. - Foto: Unsplash

Högsta vinsten någonsin – 250 miljoner kronor

Någon lycklig göteborgare har kammat hem den högsta vinsten i landets historia. Men vem vinnaren är kan ta tid att ta reda på.


Har du kanske spelat på Eurojackpot nu på senaste? För det är då möjligt att det är just du som vunnit den högsta vinsten som någonsin delats ut i Sverige.

Den rekordhöga spelvinsten har nu tillkännagivits och den ligger på hela 257 985 846 kronor, men vem som sitter på vinnarraden är fortfarande okänt.

– Det är verkligen helt galet, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel till GP

Kommer ta tid att hitta vinnaren

Men vem som vunnit den otroliga rekordvinsten är fortfarande inte känt, och det kan ta tid att ta reda på vem den lyckliga är. Pierre Jonsson säger till GP, att det inte är ovanligt att det är så.

– Allt vi vet är att den vinnande lotten var spelad på Ica Kvantum Sannegården. Men det är ganska vanligt, speciellt i internationella sammanhang. Spelformatet är större och 18 länder deltar, så varje informationsdel tar längre tid än på lotto.

Han fortsätter med att de hoppas på att få information om vinnaren så fort som möjligt.

– Någonstans därute sitter en göteborgare, eller kanske en förbipasserande, och har vunnit den största vinsten någonsin. Vi lägger pusselbitarna så fort vi kan.

Slagit rekord

Innan denna otroliga rekordsumma så är 237 697 528 svenska kronor den högsta vinsten som tidigare betalats ut, enligt Lottoland. Den betalades ut i Norrköping den 20 april 2013.

Vilken stad har vunnit flest gånger?

Av alla städer vi har i Sverige så är det faktiskt vår fina huvudstad Stockholm som vunnit flest gånger, enligt Lottoland. Det kanske inte är så förvånande, när det är där det finns flest invånare.

Just denna gång är det i Göteborg de kammat hem den rekordvinsten, men innan det så ligger Göteborg och faktiskt Malmö långt ner på listan av ständer som vinner flest gånger. Medan städer som Helsingborg har plockat hem storvinsterna, enligt Lottoland.

Uppdatering: Nu är vinnaren hittad

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson kom i kontakt med den ovetandes vinnaren från Göteborg. Vinnaren, en medelålders man, befann sig på båtsemester med vänner när han fick beskedet – att han vunnit över 250 miljoner kronor.

– Herregud vilket samtal! Jag är ju ganska van vid att ge den här typen av besked, men det här var något speciellt, säger Pierre Jonsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Han hade inte rättat sina fyra rader som han ensam spelat för en hundring varje vecka under våren. Tidigare hade han vunnit 2 000 kronor.

Vinnaren hade först svårt att förstå vad som hände, enligt Svenska Spel.

– Det blev många glada svordomar och han sade att det var en väldig tur för honom att han hade flytväst på sig och satt ner. Och det kan man ju förstå att det är ett osannolikt besked att få som så klart är väldigt svårt att förstå, berättar Pierre Jonsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Va skulle du göra med pengarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

1 timme sedan
EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.