En clown och en kille som blir släpad. Ett ansikte som gråter
Lisebergs reklamfilm var för skrämmande. - Foto: Liseberg

Lisebergs halloweenfilm stoppas på Youtube: "Är för läskig"

Liseberg gjorde en reklamfilm som visar upp deras nya Halloween-satsning Cirkus Bisarr, och den är riktigt läskig. För Youtube var den till och med för skrämmande, och togs därför bort. Men nu kan du se hela filmen här – om du vågar.


Den 12 oktober är det premiär för Lisebergs stora halloween-satsning. Men kommer den att bli för läskig?

Elaka clowner

Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, berättar att Halloween på Liseberg består av flera olika delar. Några av de är familjevänliga och andra är för de som gillar skräck lite mer.

Den nya skräcknyheten Cirkus Bisarr är ett skräckområde utomhus fyllt med elaka clowner. 

Liseberg ville sprida ordet om nyheten och gjorde en reklamfilm. Tanken var att den skulle kittla igång sinnena för de som älskar skräck, och att bara fantasin skulle sätta stopp.

Men, som vi alla vet så är ju inte skräck något för alla. Vilket Liseberg märkte när de provade att dela reklamfilmen om Cirkus Bisarr i de breda kanalerna som de brukar använda sig utav, bland annat Youtube, där de fick ett nej.

– Men det har vi förståelse för, det är inte något för alla, säger Ebba Källeskog till Nyheter24.

Kicka igång förväntan

Liseberg ville ju med reklamfilmen inte spegla vad som egentligen händer i själva upplevelsen i parken. Vilket vi får hoppas, eftersom människor blir kidnappade av clowner i den, hur läskigt?

Tanken från första början med reklamen var att de främst bara ville kicka igång en slags spänning och förväntan inför besöket. Vilket de förmodligen lyckades med? För reklamfilmen var ju såpass skrämmande att den var tvungen att tas bort helt och hållet från flera kanaler.

För visst är det så att Cirkus Bisarr endast lockar till sig en viss målgrupp. Då vill ju inte någon som inte tillhör målgruppen, alltså någon som inte gillar skräck, se filmen.

Vågar du se reklamfilmen om Cirkus Bisarr? Bildkälla: Liseberg

En hel del blod

Vad som kan vara anledningen till att filmen varit för skrämmande kan Ebba Källeskog inte svara på, utan endast spekulera.

– Den innehåller ju en hel del blod, vilket kan vara ganska känsligt, forsätter hon till Nyheter24.

Styra till rätt målgrupp

Hur Liseberg ska gå vidare med reklamfilmen är inte bestämt ännu. Men kanske kommer de prova att släppa den igen, men i så fall med en åldersgräns och inte i så breda kanaler. 

Vågar du titta? 

Nyheter24 har fått ta del av det exklusiva materialet. Se hela reklamfilmen i spelaren ovan – om du törs.

Något annat som är läskigt är när en del lossnar från en åkattraktion. Det är ju något som bara inte får hända. Men det har hänt. Nyheter24 har tidigare skrivit om det, som du kan läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vågar du se reklamfilmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.