Video: Del lossnade från attraktion på nöjesparken Thorpe Park

Besökare på en nöjespark träffades nästan av en bit från en stol som lossnade när de åkte i en av parkens åkattraktioner. Trots allvaret skrattade personalen åt händelsen.


Flera besökare på nöjesparken, Thorpe Park, i Chertsey, England var nära att vara med om en katastrof under lördagen. En bit från en stol lossnade nämligen från åkattraktionen, Vortex, mitt under en tur, vilket The Sun tidigare har rapporterat om.

En av de som var med om händelsen var 36-åriga Ricky Taylor, som besökte parken tillsammans med fyra vänner. Taylor berättade om händelseförloppet för The Sun.

– En vän filmade oss när det hände. Det var baksidan av ett säte som hade lossnat och framför sätet låg en skruv som hade lossnat. Jag tror att det var från ett säte som inte användes. Efter händelsen fick vi sitta kvar och vänta i tio minuter, förklarade Ricky Taylor till The Sun.

Bild från händelsen. Bildkälla: Privat/The Sun

Ricky visade skruven för personalen men enligt honom så verkade de inte ta situationen på allvar. Istället så skrattade de när besökarna äntligen fick lämna attraktionen.

– När vi fick gå av attraktionen så stod personalen och skrattade åt hela situationen vilket jag tyckte kändes olustigt, berättade Taylor för The Sun.

Enligt nöjesparkens hemsida så är attraktionen fortfarande i bruk och man förklarar även att problemet inte var något större projekt att åtgärda.

"Vi kan bekräfta att det var en bit skum från en stol på attraktionen som lossnade under tiden som Vortex var igång. Det var alltså inget väsentligt som lossnade och efter kontroll så kunde vi åter öppna attraktionen 15 minuter senare."

Vortex har varit i bruk sedan den 25 maj 2001 och tar upp till 32 besökare per åktur och totalt 450 besökare i timmen. Nöjesparken beskriver själva attraktionen på sin hemsida som en extremt fartfylld attraktion. 

"Med Vortex upplever du 15 extremt snabba rotationer per minut samtidigt som du pendlar fram och tillbaka i luften. Totalt uppnår attraktionen en höjd på 19,8 meter."

Attraktionen fick stängas ner ett tag under 2017 efter att en ungdom dött på en liknande attraktion i Ohio, USA.  

Nyheter24 har tidigare skrivit om den fruktansvärda olyckan i Dayton Beach, där människor föll 10 meter efter att rälsvagnarna på berg-och dalbana lossnat från rälsen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för att åka berg- och dalbana?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.