Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Therese fruktansvärda upptäckt: Någon har stulit från dotterns grav

- 27/09/2018, 19:38

Det senaste besöket vid Ofelias gravplats blev inget vanligt besök för Therese, 24. När hon och sonen Kelvin kom till viloplatsen märkte Therese att det var något som saknades.

Therese Adelman, 24, och Michael Mafi, 30, har varit med om en förälders värsta mardröm, att ett förlora ett barn. Det var 2016 som deras dotter Ofelia föddes stilla och lämnade efter sig en stor sorg. De tvingades lämna kvar sitt nyfödda barn på BB och åka hem tomhänta.

Något så fruktansvärt, att förlora ett barn, önskar man inte ens sin värsta fiende. Och Therese och Michael är hjältar som kommit på fötter igen.

Det har varit en tuff tid för hela familjen, men de lyckades bli gravida igen och fick sin vackra son Kelvin.

Saknades

Ofelia har fått en fin gravsten, utvald med mycket kärlek. Vid gravstenen finns flera olika leksaker och prydnader, för att göra Ofelias viloplats så stillsam och fridfull som det bara är möjligt.

Men det senaste besöket blev inget vanligt besök vid Ofelias viloplats. När Therese och Kelvin kom dit för att säga hej och titta till graven så kändes det som att något saknades. Therese tittade sig omkring lite mer noggrant och såg då att en leksaksbil saknades, vilket till och med ettåriga Kelvin också la märke till.

Den rosa bubblan var inte där. 

– Det var Kelvin som hade valt den rosa bubblan till Ofelia, han älskar de bilarna, berättar Therese för Nyheter24.

Men det kan väl inte vara möjligt? Att någon har stulit från ett barns gravplats? Men jo – för leksaksbilen är spårlöst försvunnen. 

Bestulen

Therese kunde ju så klart inte tro att det var sant. Visst finns det en möjlighet att den rosa bubblan kan ha rört på sig lite i de kraftiga vindar som varit, men inte så att den försvunnit helt.

– Jag och Kelvin letade runt hela kyrkogården, hade den varit där så hade vi hittat den, säger Therese till Nyheter24.

Therese dotters grav blev bestulen.
Sonen Kelvin håller i Ofelias rosa bubbla innan den blev bestulen. Therese och Michael på Ofelias gravsättning. Bildkälla: Privat

Fler har blivit drabbade

Therese la ut händelsen på sin Instagram och fick väldigt mycket respons. Men något hon inte var beredd på var alla historier om andras barns gravplatser som blivit bestulna. De var så pass många att hon ännu inte har hunnit svara på alla.

– Hur kan man stjäla från ett barn? Vad ska en person göra med en rosa bubbla för 89 spänn? Vem bryr sig om pengarna, det är ju principen!

Therese fortsätter:

– Stjäl man och ger bort? Eller är säljs det? Det finns verkligen inga ursäkter för detta beteende, det är omänskligt, avslutar hon till Nyheter24.

Nyheter24 har tidigare skrivit om föräldrarna Mika och Eveline som under fem tillfällen har fått väldigt obehagliga lappar lämnade vid deras sons gravplats. Det kan du läsa mer om här.

Har du hört om något liknande?