Halloweenfest.
Så här fixar du årets finaste halloweenfest. - Foto: Shutterstock

5 enkla dekorationer som gör din halloweenfest till en succé

Behöver du liva upp din halloweenfest? Här är fem billiga, enkla dekorationer som du kan fixa helt själv!


Nu är årets kusligaste högtid här. Och det finns ju faktiskt inget bättre sätt att fira det än med en fest! Här har Nyheter24 samlat 5 enkla, billiga, DIY-dekorationer som du kan fixa helt själv inför stundande halloween!!

Ostduksspöken

En enkel dekoration som snabbt gör ditt hem kusligare är ostduksspöket. Du kan enkelt göra ett eller flera med några enkla redskap.

Det du behöver är:

 • Flytande lim (Barnlim eller skollim)
 • Tre tomma petflaskor (Två mindre och en större)
 • Tre ballonger
 • Tejp
 • En skål
 • Lite vatten
 • Ostdukar

Häll cirka en halv deciliter av det flytande limmet i en skål. Tillsätt sedan en eller två matskedar vatten och rör om till det blandats ordentligt. Vätskan ska bli rinnig och likna vatten mer än lim i konsistensen. 

Blås upp tre ballonger och tejpa sedan fast dem på locken av petflaskorna. En ballong fasttejpad på vardera lock. Ställ sedan flaskorna på rad, med den största i mitten och de två mindre på vardera sida om den. Ställ dem allra helst någonstans där det inte gör något om det droppar lite lim.

Lägg ner ostduken i skålen och blötlägg den i vätskan. Krama sedan ur överflödig vätska ur duken. Du kan själv bestämma hur stor ostduk du vill använda beroende på hur stort spöke du vill ha.

Sträck ut duken och placera den försiktigt över de tre ballongerna. Låt duken falla naturligt på och mellan ballongerna, så att det blir tre markanta kullar – två mindre och en större i mitten. Den större ballongen i mitten blir spökets huvud och de två mindre är händer. 

Låt duken torka helt och hållet och lyft bort det härdade spöket! 

Fladdemöss i träd

Några fina fladdermöss livar definitivt upp festen! Varför inte göra en egen häxkittel? Foto: Unsplash

Du kommer att behöva:

 • Grenar
 • Svart papper
 • Penna 
 • Sax
 • Ståltråd

Bind ihop grenarna med ståltråd. Rita upp fladdermöss på det svarta pappret och klipp sedan ut dem. Gör två mindre hål i fladdermössen och fäst dem sedan utspritt på grenarna. Placera ut ditt träd i rummet och voila! 

Mord i badrummet

Varför inte ställa till med en riktigt grisig mordscen?

 • Lite självlysande kroppsfärg 
 • Två händer
 • En badrumsspegel 
 • En UV lampa

Klicka lite självlysande kroppsfärg på händerna och tryck händerna mot din badrumspegel så att det bildas handavtryck. På nätet och i utklädnadsaffärer kan man hitta självlysande färg i många olika nyanser. Kanske vill du att det ska vara blodrött, eller varför inte svart? Det finns också "osynlig" självlysande färg som inte syns i vanligt ljus, men som lyser under UV lampa. 

Du behöver självklart inte hejda dig efter spegeln, utan kan skapa ett blodbad i badkaret och kanske på duschdraperiet om du känner för det. Normalt sätt ska kroppsfärg lätt kunna tvättas av, men kom ihåg att testa med en liten färgprick på allt du tänkt ha färgen på innan du kör igång med projektet. Det är aldrig kul med fläckar som inte går bort! 

Byt ut den vanliga glödlampan i toaletten mot en UV-lampa och voila! Du har ett mordiskt badrum.   

Häxkittel

Varför inte göra en egen häxkittel? Foto: Unsplash

Med några få verktyg kan du få till en riktigt snygg häxkittel.

 • Torris
 • En skål/kittel
 • Vatten 
 • Röda servetter 

Häll vatten i en kittel, eller en skål som du känner är passande. Lägg sedan ner torris i vattnet och invänta molnet av kusligt vitt rök. För att bilda en "eld" under kitteln kan man placera lite röda och orangea servetter under den. 

Kom ihåg att vara extremt försiktig när du hanterar torris. Se till att använda passande handskar och inte låta isen komma i kontakt med din hud då det kan leda till brännskador.

Spökmuggar

Troligtvis den alla enklaste av alla dekorationer på listan! Du behöver:

 • Svarta plastmuggar
 • Plastögon 
 • Superlim

Fäst några plastögon på de plastmuggar du tänkt använda på din halloweenfest. Om du vill följa halloweentemat så kan du köra på svarta plastmuggar, men det går bra med vilka plastmuggar som helst. Fäst några plastögon på alla muggar, men se till att inte sätta dem för nära muggkanten. Du vill ju inte att någon av dina gäster råkar svälja ett öga! 

Under Halloween kan det också vara kul med lite skräckisar. Nyheter24 har gjort en lista på åtta skräckfilmer som får nackhåret att resa sig. Läs den här!

/
Relaterat
Ska du på någon halloweenfest i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

Toves familj kritisk mot rättegången: ”Måste fokusera på vad det här handlar om”

När Tove-fallet prövas i hovrätten har fokus hamnat på helt fel saker. Det säger målsägarbiträdet Uno Karlsson som representerar Toves familj.

Bilexporten ökar – skrotbilarna kvar i Sverige

Rekordsvag krona leder till ökad försäljning av begagnade bilar till utlandet. De äldre bilarna blir kvar på hemmaplan vilket kan leda till sämre säkerhet och större utsläpp.

Över 100 frihetsberövade för påskupplopp

1 timme sedan
Ytterligare fyra personer har frihetsberövats efter det våldsamma upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen i fjol, skriver polisen på sin hemsida.

Principer eller hämnd för Trumpanhängaren Gaetz?

1 timme sedan
Var det en personlig vendetta – eller handlar det enbart om politisk övertygelse? Frågan cirkulerar i Washington DC efter Floridarepublikanen Matt Gaetz historiska avsättning av talman Kevin McCarthy.

Polisen i Stenungsund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kollision mellan en lastbil, två personbilar och en älg", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.