Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20 tragiska bilder från Lion Air-olyckan som visar förödelsen

Nyheter | 30/10/2018 13:26

Under måndagen kraschade ett flygplan från flygbolaget Lion Air i vattnet utanför Jakarta i Indonesien. Nu kommer otäcka bilder från kraschen som man tror kostade 189 människor livet.

Under måndagen kraschade ett flygplan från flygbolaget Lion Air utanför Jakarta, endast 13 minuter efter start. Kraschen tros ha kostat 189 människor livet, även om det fortfarande är obekräftat. 

Det finns inte heller någon förklaring till varför flygplanet störtade men en av sökledarna ska enligt BBC sagt att det krävs ett mirakel för att någon ska ha överlevt. 

Identifikationsarbete

För att bekräfta vem som är vem har räddningstjänst bett anhöriga att bege sig till sjukhuset med tillhörigheter för DNA-test för att få klarhet i vilka personerna är. 

BBC har träffat Murtado Kurinawan utanför sjukhuset i Jakarta som har tagit med en tandborste från sin fru som var med på flygplanet.

– Jag kan inte sluta tänka på henne. Bilden av hennes ansikte kommer upp framför mig hela tiden, berättade Kuriawan för BBC.

Räddningsarbetet är i fullgång vid kraschlandningsplatsen där man hittat både passagerare och mängder av tillhörigheter från personerna ombord. I takt med räddningsarbetet har även flertalet bilder från arbetet publicerat, här är 20 otäcka bilder som visar den fruktansvärda flygkraschen. 

Bilder från Lion Air-olyckan

En plånbok i vattnet.
En passagerares plånbok flyter runt i vattnet. Bildkälla: Achmad Ibrahim/TT
En räddningsarbetare.
En räddningsarbetare visar upp pass från passagerare från Lion Air-olyckan. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Räddningsarbete vid fynd från kraschen.
Räddningsarbetare går igenom fynd från kraschen. Bildkälla: Tatan Syuflana/TT
En polis
En polis visar upp ett fynd. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Fynd.
Plånböcker vid fyndplatsen. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Räddningsarbetare kollar på fynd
Räddningsarbetet fortskrider de närmsta dagarna. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT

Se fler bilder i spelaren ovan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför det är så viktigt att lyssna på flygpersonalens säkerhetsgenomgång. Inte minst visar bilderna från när en kvinna sögs ut genom ett flygplansfönster varför det är så viktigt att lyssna på informationen. Här kan du läsa mer om vad det var passagerarna missade.  

Kände du till om kraschen?