En plånbok som flyter runt i vattnet, en räddningsarbetare visar upp två pass.
Ett flygplan från Lion Air kraschade under måndagen, nu kommer otäcka bilder. - Foto: Achmad Ibrahim/Binsar Bakkara/TT

20 tragiska bilder från Lion Air-olyckan som visar förödelsen

Under måndagen kraschade ett flygplan från flygbolaget Lion Air i vattnet utanför Jakarta i Indonesien. Nu kommer otäcka bilder från kraschen som man tror kostade 189 människor livet.


Under måndagen kraschade ett flygplan från flygbolaget Lion Air utanför Jakarta, endast 13 minuter efter start. Kraschen tros ha kostat 189 människor livet, även om det fortfarande är obekräftat. 

Det finns inte heller någon förklaring till varför flygplanet störtade men en av sökledarna ska enligt BBC sagt att det krävs ett mirakel för att någon ska ha överlevt. 

Identifikationsarbete

För att bekräfta vem som är vem har räddningstjänst bett anhöriga att bege sig till sjukhuset med tillhörigheter för DNA-test för att få klarhet i vilka personerna är. 

BBC har träffat Murtado Kurinawan utanför sjukhuset i Jakarta som har tagit med en tandborste från sin fru som var med på flygplanet.

– Jag kan inte sluta tänka på henne. Bilden av hennes ansikte kommer upp framför mig hela tiden, berättade Kuriawan för BBC.

Räddningsarbetet är i fullgång vid kraschlandningsplatsen där man hittat både passagerare och mängder av tillhörigheter från personerna ombord. I takt med räddningsarbetet har även flertalet bilder från arbetet publicerat, här är 20 otäcka bilder som visar den fruktansvärda flygkraschen. 

Bilder från Lion Air-olyckan

En passagerares plånbok flyter runt i vattnet. Bildkälla: Achmad Ibrahim/TT
En räddningsarbetare visar upp pass från passagerare från Lion Air-olyckan. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Räddningsarbetare går igenom fynd från kraschen. Bildkälla: Tatan Syuflana/TT
En polis visar upp ett fynd. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Plånböcker vid fyndplatsen. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT
Räddningsarbetet fortskrider de närmsta dagarna. Bildkälla: Binsar Bakkara/TT

Se fler bilder i spelaren ovan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför det är så viktigt att lyssna på flygpersonalens säkerhetsgenomgång. Inte minst visar bilderna från när en kvinna sögs ut genom ett flygplansfönster varför det är så viktigt att lyssna på informationen. Här kan du läsa mer om vad det var passagerarna missade.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du till om kraschen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.