Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilden från olyckan visar varför du ska lyssna på flygpersonalen

- 19/04/2018, 18:31

I tisdags exploderade en motor på ett Southwest Airlines-plan och en kvinna dog av sina skador. En bild från den otäcka olyckan visar nu hur viktigt det är att man faktiskt lyssnar på flygpersonalens säkerhetsgenomgång.

Det var i tisdags som en motor på flight 1380 med Southwest Airlines exploderade när planet var i luften. När flygplanet lyfte var det inga problem men efter bara 20 minuter utbröt paniken och planet tvingades nödlanda i Philadelphia. 

Jennifer Riordan, som satt närmast fönstret som gick sönder, dog av sina skador efter att hon delvis sögs ut ur planet. 

Den otäcka olyckan fångades på film av passageraren Marty MartinezHär kan du läsa mer om det. 

– Det kändes som vi var i fritt fall. Självklart flippade alla ut, alla grät. Det var den mest skrämmande upplevelsen, säger han.

En bild på Twitter visar nu hur viktigt det är att man faktiskt lyssnar på flygpersonalens säkerhetsgenomgång, vilket är något som Independent skrivit om. 

Det är tidigare flygvärden Bobby Laurie som twittrat bilden tillsammans med uppmaningen om hur viktigt det verkligen är att man lyssnar när flygpersonalen går igenom säkerheten innan planet lyfter. 

Uppmaning till passagerare
Tidigare flygvärden uppmanar folk att lyssna på säkerhetsgenomgången. Bildkälla: Faksimil Twitter/Bobby Laurie

För på bilden så är det ingen av passagerarna som använder syrgasmaskerna rätt, utan har den bara över munnen. För att använda masken på korrekt sätt ska den täcka både näsan och munnen.

Bilden visar varför det är så viktigt att lyssna på flygpersonalen
På bilden ser man hur passagerarna inte använder masken rätt: Bildkälla: Twitter/Bobby Laurie

Några svarade på tweeten och menade att det inte gjorde något då alla andra överlevde. Men då svarade Laurie att det betyder otroligt mycket eftersom om flygplanet hade varit högre upp i luften så hade de dött. 

Att ha på sig syremasken är avgörande i situationer om lufttrycket i kabinen sjunker snabbt. 

Efter olyckan kommer flera flygbolag att se över sina flygplan, eftersom det finns runt 8 000 flygplan som har samma motor, som var av modellen CFM56-7B. Bland annat flygbolaget Norwegian – här kan du läsa mer om det

Vad som orsakade olyckan kommer att utredas och är i nuläget ännu oklart.

Du kanske också vill läsa om varför flygvärdinnorna egentligen säger hej när du kliver ombord? Det kan du göra här. Eller så kanske du vill läsa om varför flygpersonalen har hemliga koder ombord? Det kan du göra här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.