Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

35-årig kvinna dödade sin våldtäktsman – nu får hon fängelse

Nyheter | 30/10/2018 23:01

Roxanne Eka Peters, 35, blev våldtagen av Grant Jason Cassar, 51. När Roxanne totalvägrade mer sex med Grant så hotade han med att skada hennes dotter. Det var då det brast för henne. Roxanne dödade sin våldtäktsman och nu får hon fängelse.

En av de värsta mardrömmarna för en kvinna kan vara att bli våldtagen. Hur tar man sig vidare från något sånt? Det är omöjligt att säga och alla är vi olika.

35-åriga Roxanne Eka Peters från Capalaba, Australien, blev våldtagen av missbrukaren Grant Jason Cassar, 51. Han hotade med att skada Roxannes dotter om hon inte var villig till mer samlag, då tappade hon kontrollen totalt och mördade sin våldtäktsman.

Högg med kökskniv

Det var 2015 som Roxanne tog en kökskniv och högg Grant i hjärtat. Men där tog historien inte slut. Hon band hans hans kropp och nacke med ett rep, sen satte hon fast repet bak på bilen och började köra. Hon körde med våldtäktsmannen släpandes efter bilen i flera kilometer, skriver The Daily Telegraph.

Tanken var sen att dumpa kroppen i ett dike. På vägen till diket, med kroppen släpandes, passerade hon även en polisstation, rapporterar Daily Mail UK.

Capalaba polisstation fotat från vägen
Capalaba polisstation som Roxanne körde förbi med sin våldtäktsman släpandes efter bilen i ett rep. Bildkälla: Google Streetview

Fängelsestraffet

Det var under måndagen som Brisbanes högsta domstol gav domen. Det blev blev nio års fängelse för dråp. Men straffet byggdes också på med ytterligare 18 månader. Varför? "Interfererande av ett lik". Hon får alltså 18 månader för att ha "stört den döda kroppen", skriver The Daily Telegraph.

I juni 2020 kommer Roxanne Eka Peters ha rätt till villkorlig frigivning. Domare David Boddice meddelade domstolen att våldtäkten och förnedringen som Grant utsatte Roxanne för, hade varit en provokation. 

– Jag accepterar att knivhuggningen inträffade under omständigheterna när du blev upprörd av vad den avlidne hade gjort mot dig och hotade med att göra, ska David Boddice ha sagt, rapporterar The Daily Telegraph.

Ingen respekt

Det som försämrade situationen för Roxanne var att hon inte omedelbart sökte hjälp när hon huggit honom. När hon istället lät honom släpas bakom bilen menar domaren att hon inte haft någon respekt för Grants mänskliga värdighet. Det kanske man kan vara beredd att hålla med om?

Men hur man än ser på det, så har faktiskt Grant Jason Cassars familj förlorat en familjemedlem. Och David Boddice menar att familjen aldrig kommer att återhämta sig från Grants död.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en 24-årig man som våldtog och mördade en sex år gammal flicka i Pakistan. Han dömdes till hängning och flickans pappa fick se på. Här kan du läsa mer om det.

Har du varit i Australien?