Måndag 29 Nov
Stockholm

Bugg i Iphone X – Apple åtgärdar felet helt gratis

Iphone X
Bugg i Iphone X – Apple åtgärdar felet helt gratis. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / TT, Eric Risberg / AP / TT

Flera användare av Iphone X har rapporterat att touch-funktionen på telefonen gått helt bananas. Nu meddelar Apple att de kommer att reparera skärmen på de berörda telefonerna. Och detta gör de helt gratis!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vanligtvis ger teknikjätten Apple ut flera nya produkter per år. Nu har det gått drygt ett år sedan de bland annat släppte de nya mobiltelefonerna Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X.  

Men en av telefonerna, Iphone X, har handskats med flera problem. Under året har det rapporterats om flera olika buggar och fel. Bara någon vecka efter releasen i november 2017 var det flera konsumenter som upptäckt många buggar på sina älskade telefoner. 

Det rapporteras också om att många användare haft problem med touch-funktionen, något som Apple nu bestämt att åtgärda. 

Touch-funktionen går helt bananas 

De problem som det i dagsläget rapporteras om är att det inte går att låsa upp skärmen med touch-funktionen. Även att telefonen automatiskt startar upp appar, trots att användare inte rör telefonen, rapporterar danska BT. 

Åtgärdar problemet gratis 

Apple är medvetna om problemet som många användare har stött på och har bestämt att de kommer att byta ut dessa mobilskärmar – helt gratis. 

Enligt Apple så kan du byta ut din skärm upp till tre år efter du har köpt den. Eftersom den släpptes för drygt ett år sedan är det iallafall två år till som du kan lämna in den och få den lagad. 

Har du redan lämnat in den på lagning och betalat för åtgärden? Du kan vara lugn. Apple meddelar att användare som har betalat för en åtgärd ska få pengarna tillbaka. Men detta gäller bara om du lagat den hos en Apple-partner, skriver danska BT

Gäller endast Iphone X 

Det är bara om du äger en Iphone X som Apple står för reparationskostnaden av din skärm. Har du någon annan Iphone står alltså Apple inte för kostnaderna. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om problemen som Iphone X-användare upplevde redan efter en vecka. Det kan du läsa mer om här!

Användare påstår också att Iphone X rycker loss hår från ansiktet. Det kan du läsa mer om här!

Äger du en Iphone X?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela