Mobiltelefon och en pojke
Den 8-åriga pojken tog hem förstaplatsen på Forbes lista över Youtube-stjärnor som tjänar mest pengar. - Foto: Bildkälla: Unsplash/ Instagram (bilden är ett montage)

Ryan är bara 8 år – men tjänar miljoner på Youtube

Det var när den amerikanska pojken Ryan var tre år gammal som hans föräldrar började lägga upp videos av honom när han testade nya leksaker han fått i present. Nu, fem år senare är han en av världens mest betalda Youtube-stjärnor.


Föreställ dig att du, innan din åttonde födelsedag, tjänat närmare 200 miljoner svenska kronor på din Youtube-kanal. Den något otänkbara fantasin är verklighet för den amerikanska pojken Ryan. 

Det var i måndags som den amerikanska företagstidningen Forbes publicerade sin årliga lista över de personer som tjänat mest pengar via den populära video-plattformen Youtube. 

Högst upp på den listan hamnade alltså den karismatiska 8-åringen som nått enorm popularitet genom att recensera och prova olika typer av leksaker. I hans videos testar han allt från slime till spel och robotleksaker. 

Den 8-åriga pojken har blivit ansiktet utåt för en leksakskollektion som blanda annat stora action-figurer som föreställer Ryan själv. Bildkälla: faksimil/ Youtube

År 2015 startade pojkens föräldrar Youtube-kanalen Ryan ToysReview där de filmar när sonen testar nya leksaksprylar och öppnar förpackningar ofta innehållande coola robotar och bilar. Inte sällan är mamman eller pappan även med framför kameran. 

Ryan har svindlande 17,3 miljoner följare och hans klipp har visats totalt 26 miljarder gånger under loppet av tre år. De flesta av pojkens följare går på lågstadiet, skriver Forbes. 

Den största delen av pojkens intjänade förmögenhet kommer från annonser och reklam som visas innan videoklippen på hans Youtube-kanal. Varje gång någon kollar på ett videoklipp tjänar 8-åringen mer. 

Eftersom Ryan ToysReview har flest visningar av alla Youtube-stjärnor som Forbes listat är det inte heller speciellt konstigt att han även drar hem storvinsten i år. 

Ryan får ofta sällskap av sin mamma i sina videos på Youtube-kanalen Ryan ToysReview. Bildkälla: faksimil/ Youtube.

Men det är inte bara genom sin Youtube-kanal som 8-åringen marknadsför sig som den ultimata leksaksexperten han enligt många är. 

I oktober tillkännagav pojkens familj och manager hur Ryans egna leksakskollektion börjat säljas exklusivt på Walmart i USA. 

Det egna leksaksmärket, som Ryan och hans föräldrar gör mycket reklam för i videoklippen som laddas upp i youtube-kanalen har allt från modellera, action-figurer föreställande Ryan, T-shirts och leksaksbilar på sin lista. 

Inte nog med att pojken redan blivit mini-miljonär. I och med nästa år kommer han ha dragit in ett ännu högre belopp då kontraktet med shoppingjätten visat sig vara en minst sagt bra affär, förklarar Forbes

Nyheter24 har tidigare skrivit om den svenska Youtube-gamern Pewdiepie, läs mer om hur ett av hans fans hackade 50 000 skrivare för att stötta honom här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett någon av Ryans videoklipp på Youtube?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.