Toalett med diskmedel pil ner, glad tjej
Att hälla diskmedel ner i toaletten kan göra så att du slipper ringa rörmokaren. - Foto: Pixabay / Shutterstock

Magiska städknepet – därför ska du hälla diskmedel i toaletten

Stopp i toaletten? Är du en av dem som kan bli lite tafatt när något sånt händer? Här är det enkla knepet som gör att du får bort stoppet i toaletten, utan att behöva ringa efter hjälp.


Ska man ringa en rörmokare nära toaletten stoppar igen sig, eller vad ska man göra? En rörmokare kan vara både dyrt och komplicerat att få tag i någon så snabbt som du behöver.

För det är väl få tillfällen som kan ge sån ångest som när man spolat i toaletten och vattnet bara stiger och stiger? Vattnet från toaletten sipprar sakta men säkert ut på badrumsgolvet.

Kompletta guiden

Nyheter24 löser problemet med ett enkelt knep. Här är en komplett guide hur du ska bära dig åt när det blivit tvärstopp i toaletten hemma.

När man vill göra en rörmokares jobb själv, kan det behövas en del verktyg. Men för detta knep behövs endast två saker, och chansen att du har båda hemma är ganska stor. Diskmedel och riktigt hett vatten sen är du good to go!

1. Häll i diskmedel

Fram med decilitermåttet, rakt ner i toaletten ska det hällas i minst en deciliter diskmedel. 

2. Värm på vatten

In i köket med dig och ta fram en kastrull. Fyll den med fyra liter vatten och värm upp det på spisen. Men tänk på att vattnet ska inte koka, eftersom det kan ge sprickor i toaletten. Så se till att vattnet blir riktigt hett, precis innan det kokar. 

3. I med vattnet

När vattnet är hett och redo häller du i det i toaletten. Du kommer då se när det varma vattnet och diskmedlet samarbetar för att lösa upp stoppet i toaletten. 

4. Invänta

För att stoppet ska lätta helt kan du behöva vänta i cirka en kvart. Om stoppet inte försvunnit så kan du prova att upprepa knepet. Men i de flesta fall så löser detta enkla knep upp stopp i toaletten. Är stoppet kvar ändå? Då är nog tiden inne för att slå en pling till rörmokaren trots allt.

Hur kommer det sig att detta knep funkar? 

Jo, som vi kanske redan vet är kombinationen av hett vatten och diskmedel en räddare i nöden med att lösa upp matrester på tallrikar och annat i köket, skriver Apartment therapy. Lika så löser denna magnifika kombination upp det som fastnat i din toalett.

Orolig?

Kanske är du lite orolig för att det är för mycket vatten i toaletten när du ska spola? Stäng då av vattentanken bakom toaletten, skriver Apartment therapy.  

Nyheter24 har tidigare skrivit om en städexpert som slår ett slag för att alla bör kissa i duschen. Här kan du läsa mer om varför.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft stopp i toaletten någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

2 timmar sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.