Torsdag 15 Apr
Stockholm

Här chillar Jimmie Åkesson med Färjan-Håkan i Thailand

två man i badkläder ligger på varsin solstol på stranden, en man i mörkt hår och blå kostym, med röd slips och svarta runda glasögon
Färjan-Håkan och Jimmy Åkesson umgås tillsammans i Thailand. Foto: @hakanhallins/Instagram ,Jonas Ekströmer/TT

Den pågående regeringsbildningen är fortfarande olöst. Men på Instagram ser man "Färjan-Håkan" och ledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, på en varsin solstol i Thailand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Sveriges riksdag pågår fortfarande regeringsbildningen. Och när de skulle rösta om Stefan Löfven som Sveriges statsminister den 12 december, så hade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson redan flytt landet för att åka på semester. 

Och under ett parasoll i Thailand ligger Jimmie Åkesson tillsammans med realityprofilen "Färjan-Håkan". Under dagen publicerade Håkan en bild på Instagram där han och Jimmie njuter av det tropiska klimatet.

"Här slappas det med jimmie som laddar batterierna!", skriver Håkan Hallin på sin Instagram.

Håkan Hallin och Jimmie Åkesson i Thailand.
Bildkälla: Håkan Hallin/Instagram

Inte det första mötet i Thailand

Det är inte första gången de två möts upp under semestern. I december 2017 publicerades en bild på Jimmie Åkesson när han besöker "Färjan-Håkans" restaurang, då också i Thailand. Då hade sverigedemokraten med sig gåvor i form av snus och lösgodis.

– Svenskarna drar sig till svenska restauranger här nere i Phuket. Det är inte första gången Jimmie är här och hälsar på, han var här i fjol också. Han bor inte så långt härifrån och känner många svenskar här nere, sa "Färjan-Håkan" då till Expressen.

"Färjan-Håkan" är känd för att ha medverkat i realityserien "Baren" och i den populära dokusåpan "Färjan", där han också fick sitt smeknamn.

Färjan-Håkan och Jimmy Åkesson
Jimmie Åkesson besökte Färjan-Håkans restaurang i december 2017. Bildkälla: @hakanhallins/Instagram

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kommenterade nyligen Jimmie Åkessons frånvaro.

– Jag noterar att några kan åka till Thailand, sa Stefan Löfven, samtidigt som han menade på att regeringsbildningen inte skulle ta någon paus.

Utlandet fick SD:s stabschef Mikael Eriksson att regera starkt.

– Att försöka plocka politiska poäng på att Jimmie Åkesson är pappaledig efter att ha lovat sin son att vara med honom på sin födelsedag, nu drygt 3 månader efter valet är både oseriöst och lågt, skrev han då till Aftonbladet.

Är det rätt att Jimmie Åkesson åker till Thailand under den pågående regeringsbildningen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela