Måndag 17 Jan
Stockholm

Flera döda i tågolycka – tros vara orsakad av stormen Alfrida

Tågolycka tros vara orsakad av stormen Alfrida och nu uppges flera ha omkommit
Flera döda i tågolycka orsakad av stormen Alfrida. Foto: Dan Hansson/TT / Johan Nilsson/TT / Niklas Hagman/TT

Stormen Alfrida har svept över Sverige och lämnat kaos i sin väg. Nu rapporterar flera danska medier om att sex personer ska ha omkommit i en tågolycka orsakad av stormen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är stormen Alfrida som slagit med fulla krafter mot Sverige och på flera håll i landet har det varit så starka vindbyar att de nått upp till orkanstyrka, rapporterar Dagens Nyheter.

SMHI utfärdade igår en klass 2-varning gällande större delar av landet. Det varnades om fallande träd och att hus kunde riskeras att skadas. 

Under onsdagsmorgonen har färjor, tåg och till och med Öresundsbron stängts av. Alfrida har inte bara orsakat turbulens i trafiken, utan har även lämnar nästan 100 000 svenska hem utan el.

Uppmanar allmänheten: Stanna hemma

Trafikverket uppmanar alla att stanna hemma.

– Så länge det blåser på det här viset är det bra om man kan stanna hemma, säger Yasmine Boulechfar, presskommunikatör på Trafikverket till Expressen.

Stormvindar riskerar att komma upp ända till 28 meter per sekund och SMHI står fast vid sin klass 2-varning.

Omkomna i tågolycka

Men nu rapporterar Ekstrabladet om sex personer som har omkommit, och även 16 personer ska vara skadade i samband med en tågolycka på Stora Bältbron i Danmark på onsdagsmorgonen. Och man tror att stormen Alfrida ligger bakom olyckan.

Olyckan inträffade vid 07.30 under onsdagsmorgonen. Stor räddningsinsats är på plats.

Man kan ännu inte säkerställa vad som orsakade krocken. Men Ekstrabladet skriver att det ska ha rört sig om en presenning från ett godståg som flög in i passagerartåget. Godståget körde mot Fyn, och passagerartåget var på väg mot Köpenhamn.

Men det var inte bara presenningen som flög av godståget. Utan även delar av taket, fler presenningar och last från några godsvagnar ska ha slitits loss av stormen Alfrida, skriver Jyllandsposten.

Passagerarna som är kvar på tåget väntar på att evakueras.

Stormen Alfrida drog inatt in över Sverige med våldsam fart. Med vindbyar i orkanstyrka, inställd kollektivtrafik och avstängda broar och nästan 100 000 hushåll utan el lämnar stormen oss på knäna. Läs mer om hur Sverige drabbats av stormen Alfrida.

Har du påverkats av stormen Alfrida?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela