Måndag 17 Jan
Stockholm

5 romantiska resmål för en lyckad kärlekssemester

Maldiverna, flygplan
Kärleksresor. Foto: Bildkälla: Unsplash (bilden är ett montage)

Det nya året är här och planeringen av kommande semesterveckor har börjat. Nyheter24 har listat fem tips på lyxiga och romantiska resmål för en kärleksresa du och din älskling sent ska glömma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Börjar du också längta till sol och värme när vi nu går in i en period av kyla, slask och rusk? Eller sitter du och söker på resor men är osäker på vart du vill åka? 

Här är räddningen; vi har listat fem lyxiga och romantiska resmål som är gjorda för att upptäcka tillsammans med sin partner. 

1. Algarvekusten, Portugal

Om du inte vill resa så långt bort för att ta dig och din partner till en romantisk och solig plats är Algarvekusten endast fyra och en halv timme bort. 

Njut av kritvita stränder, utsökt mat och häpnadsväckande platser längst med den 16 mil långa kusten. Varför inte hyra en bil och upptäcka så mycket som möjligt av detta paradis under en hel vecka med din älskling.

Algarvekusten är över 16 mil lång. Bildkälla: Unsplash

2. Maldiverna, Västindien

Vill du resa till ett öparadis utan dess like? Då är Maldiverna ett resmål för dig. Med över 100 öar som turister kan besöka, där det kryllar av korallrev, är en resa hit som upplagd för romantik. 

Bo i en bungalow ute i vattnet och vakna till porlandet av kristallklart vatten, eller varför inte ta en dykkurs med din älskling? 

På Maldiverna kan du bo i en bungalow i vattnet. Bildkälla: Unsplash

3. Anguilla, Karibien

Turkost hav, stränder av korallsand och världens bästa hummer finns allt att njuta av på den lilla ön Anguilla i Västindien.

Utbudet av restauranger är stort och varierat med mat från hela världen och dykningen i området lämnar inget att önska. Unna dig en resa hit när du vill lyxa till det med din bättre hälft. 

Sandstränderna på Anguilla är kritvita. Bildkälla: Pixabay

4. Bora Bora, Franska Polynesien

Denna paradislistan toppar de flesta semesterälskares listor. Åk på det kristallklara vattnet i en båt med glasbotten och njut av synen av tusentals färggranna fiskar. 

I över 40 år har ön Bora Bora tagit emot turister, och de lyxiga hotellkomplexen på ön är skapta för romans från soluppgång till solnedgång. Om plånboken eller sparkontot tillåter är detta ett perfekt resmål för en kärleksresa

Bora Bora är den ultimata paradisön. Bildkällan: Unsplash

5. Beruwela, Sri Lanka

Om du längtar till ett semesterparadis där lugnet är ett faktum ska du åka till Beruwela. Denna vackra och grönskande ön har mycket att erbjuda. 

En lång strand, en liten by med marknader och trädgårdar samt restauranger i massor för att nämna några exempel. Ett mer romantiskt resmål får du leta efter.

Beruwela är en grön paradisö som tillhör Sri Lanka. Bildkälla: David Johansson/ Ving

Det kan vara svårt att hitta ett passande resmål när man är sugen på semester. Nyheter24 har tidigare gjort en lista över 10 mysiga städer, perfekta för en weekendresa. Läs mer om den här!

Ska du resa med din älskling i år?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela