Patienten som befarades vara drabbad av ebola är inte smittad

- 04/01/2019, 20:38 -

Den person som misstänktes vara drabbad av den allvarliga sjukdomen ebola, är inte smittad. Det skriver Region Uppsala i ett pressmeddelande under fredagskvällen.

Tidigare under fredagen rapporterades det om att en man i Uppsala län misstänktes ha smittats av den allvarliga sjukdomen ebola. Han hade vistats i östafrikanska Burundi under några veckor och nu fått symptom som bland annat bestod av blod i avföringen och kräkningar. 

Nu visar prover att mannen inte är smittad av ebola. Han har inte heller smittats av gula febern, denguefeber, rift valley eller marburg. 

”Den unge man som sökte sig till Lasarettet i Enköping med symptom som bland annat innefattade blod i avföringen och kräkningar är inte smittad av ebola. Detta visar provresultat”, skriver Region Uppsala i ett pressmeddelande.

Patienten har varit isolerad på infektionskliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Under dagen ska hans tillstånd förbättrats. 

Stängde igen akutmottagningen 

Mannen sökte först vård hos Lasarettet i Enköping, men fick köras med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala kort därefter. Det var här som man började misstänka att kunde ha drabbats av ebola. 

I samband med detta så stängde Lasarettet i Enköping igen och personerna som befann sig där har varit isolerade, fram tills nu. Akutmottagningen kommer att öppnas igen vid cirka klockan 22.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka symptom som kännetecknar ebola. Det kan du läsa mer om här!